ΠΟΕΔΗΝ-Σήμα κινδύνου για το ''Σωτηρία''


Υπό κατάσταση άμεσης ανάγκης τελεί η 6η Πνευμονολογική Κλινική του νοσομείου Νοσημάτων Θώρακος-''Σωτηρία'', με τις επιπτώσεις να κάνουν την ζωή αφόρητη σε ασθενείς και συγγενείς τους.

Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις εμφανίζονται καθημερινά και παρουσιάζουν ραγδαία αυξητική πορεία, αφού υπάρχουν τεράστια κενά βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, υλικά απολύμανσης και καθαριότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία εκπέμπει S.O.S.

Τα πλέον απλά και καθημερινής χρήσης υλιγκά απουσιάζουν παντελώς από το

νοσοκομείο, ενώ η ΜΕΘ δεν είναι σε θέση να υποδεχτεί τα χρήζοντα περιστατικά.

«Η κατάσταση είναι πλέον μη διαχειρίσιμη. Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις αυξάνουν ημέρα με την ημέρα εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και των τριτοκοσμικών συνθηκών νοσηλείας (1 Νοσηλεύτρια για 40 Ασθενείς στη βάρδια, ελλείψεις υλικών καθαριότητας, απολύμανσης, ελλείψει σε βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό κ.α.)» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία αποκάλυψε και την καταγγελία του προσωπικού της πνευμονολογικής κλινικής.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, επισημαίνουν στην γραπτή καταγγελία τους, τον αγώνα δρόμου που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές για να βρουν φάρμακα και υλικά χωρίς αποτέλεσμα. Είναι συχνλό δε το φαινόμενο της νοσηλείας ασθενών σε ράντζα. Σε 7κλινους θαλάμους καταγγέλλουν ότι νοσηλεύονται ασθενείς διασωληνωμένοι λόγω έλλειψης ΜΕΘ.

Μιλούν για εργασιακή εξόντωση και συγκεκριμένα αναφέρουν πως εργάζονται με 1 ρεπό την εβδομάδα, διπλοβάρδιες το ίδιο 24ωρο, μονοβάρδιες σε πνευμονολογικά περιστατικά και διασωληνωμένους ασθενείς, ότι γίνεται ανάκληση αδειών λόγω ελλείψεων προσωπικού. Είναι ενδεικτικό ότι για όλο το κτήριο όπου στεγάζεται η 6η Πνευμονολογική κλινική υπάρχει ένας τραυματιοφορέας!

Keywords
Τυχαία Θέματα