Πετρέλαιο: Κέρδη άνω του 2% στην εβδομάδα παρά το "στραβοπάτημα" της Παρασκευής


Πετρέλαιο: Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 43 σεντς ή 0,8% στα 56,74 δολάρια το βαρέλι. Για την εβδομάδα, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 2%.

Το αργό τύπου brent έκλεισε με πτώση 41 σεντς ή 0,6% στα 63,52 δολάρια το βαρέλι στο ICEτου Λονδίνου. Για την εβδομάδα, το συμβόλαιο γνώρισε άνοδο 2%.

Το πετρέλαιο

κινήθηκε ανοδικά αυτή την εβδομάδα με "φόντο" τις εξελίξεις στη Σαουδική Αραβία όπου στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της διαφθοράς συνελήφθησαν 201 άτομα, μεταξύ των οποίων πρίγκιπες, επιχειρηματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Οι γεωπολιτικές ανησυχίες συνδυάστηκαν με τις συνεχιζόμενες ανησυχίες ότι τα μέλη του OPEC και χώρες εκτός Οργανισμού θα επεκτείνουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου όταν θα συναντηθούν στα τέλη του μήνα.

Την Παρασκευή το πετρέλαιο παρέμεινε σε πτωτικό έδαφος μετά και τα στοιχεία της Baker Hughes, η οποία ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ενεργών εξέδρων γεώτρησης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 9 αυτή την εβδομάδα, στις 738.

Keywords
Τυχαία Θέματα