Πέθανε ο φωτογράφος David Rubinger

18:21 2/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο βετεράνος Ισραηλινός φωτογράφος David Rubinger, η φωτογραφία του οποίου με τους Ισραηλινούς αλεξιπτωτιστές στο «Τείχος των Δακρύων» έγινε σύμβολο του πολέμου των «Έξι Ημερών» το 1967, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

Ο Rubinger υπήρξε φωτοειδησεογράφος για το περιοδικό «Time-Life». Τα πορτρέτα του διατρέχουν την ιστορία του Ισραήλ: από το μέτωπο όλων των σημαντικών πολέμων του Ισραήλ μέχρι προσωπικές φωτογραφίες των Ισραηλινών πρωθυπουργών και Εβραίων μεταναστών.

Ο Ισραηλινός φωτογράφος για τη διασημότερη φωτογραφία του, την οποία δεν θεωρούσε

πολύ καλή, είχε αναφέρει: «Τμήμα του προσώπου είναι κομμένο από τη δεξιά πλευρά, στη μέση η μύτη προεξέχει και στα αριστερά διακρίνεται μόνο το μισό πρόσωπο...μιλώντας από τεχνικής πλευράς, αυτή δεν είναι μια καλή φωτογραφία».

Στην αυτοβιογραφία του, το 2007, με τίτλο «Το Ισραήλ Μέσα από τους Φακούς μου: Εξήντα Χρόνια ως Φωτοειδησεογράφος», ο Rubinger έγραψε: «συχνά αυτές τις μέρες ανατρέχοντας στο παρελθόν ρωτάω τον εαυτό μου πώς στάθηκα τόσο τυχερός. Πέρασα δέκα πολέμους χωρίς να πάθω τίποτα και επέζησα από αναρίθμητες καταστάσεις υψηλού κινδύνου. Έφτασα στο απόγειο του επαγγέλματος του φωτογράφου με παγκόσμια αναγνώριση της δουλειάς μου και έγινα το γηραιότερο άτομο που εργάζεται στο ''Time-Life'', ένα από τα εγκυρότερα περιοδικά στον κόσμο».

Ο David Rubinger γεννήθηκε στη Βιέννη το 1924 και μετανάστευσε στην Παλαιστίνη το 1939. Ανακάλυψε τη φωτογραφία ενώ υπηρετούσε στην Εβραϊκή Ταξιαρχία του Βρετανικού Στρατού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τιμήθηκε με την ύψιστη τιμή του Ισραήλ, το Βραβείο του Ισραήλ, το 1997.

Keywords
Τυχαία Θέματα