Πέθανε ο εμβληματικός Judy Blame


Οι punks από την Αγγλία έως τη Νέα Υόρκη δεν θυμούνται αν το τραγούδι «Judy Is a Punk» ήταν φόρος τιμής των Ramones στον Judy Blame ή αν απλά ο Blame ήταν η έμπνευσή τους για το όνομα που επέλεξαν.

Γεννημένος στο Λέδερχεντ το 1960 ο Blame έφυγε από το σπίτι του σε ηλικία 17 ετών για το Μάντσεστερ, όπου έχτισε σχέσεις φιλίας με τον Πίτερ Σαβίλ, τα μέλη του πανκ ροκ συγκροτήματος

Buzzcocks και την ακραία καλλιτέχνη Λάιντερ Στέρλινγκ.

Αργότερα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και έγινε κεντρική φιγούρα της club σκηνής της δεκαετία ς του 1980.

Γνωστός για το καυστικό πνεύμα του και την avant-garde εμπνευσμένη από την punk αισθητική ο Blame και οι Boy George, Leigh Bowery, Princess Julia και Ray Petri - μεταξύ άλλων, διαμόρφωσαν το πρόσωπο της εναλλακτικής μόδας στη νυχτερινή ζωή με μια ζωντάνια που ήταν σπάνια μέχρι τότε.

Ο Blame ήταν μέρος της κολεκτίβας Buffalo Boys με επικεφαλής τον σχεδιαστή - στυλίστα Ray Petri, που δημούργησε εικόνες μέσω των οποίων το στυλ υποκουλτούρας άρχισε να εισχωρεί στο mainstream μέσω ανεξάρτητων περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων των i-D και The Face.

Συνεργάστηκε με μία μακρά λίστα σχεδιαστών, μουσικών και καλλιτεχνών, όπως οι Τζον Γκαλιάνο, Γκάρετ Πιουκ, Ρέι Καβακούμπο, Κιμ Τζόουνς, Μπιορκ και Νένε Τσέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα