Πάνος Καμμένος: Δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό, εάν απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία


«Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική. Επιθυμούμε την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι από τη στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπιστούν την Πατρίδα όπως έχουν διδαχθεί στις Σχολές Ευελπίδων

οι Αξιωματικοί που σήμερα υπηρετούν και εκείνοι που έφυγαν και παραμένουν έφεδροι. Θα πολεμήσουμε όπως οι Έλληνες στρατιώτες πολεμούν, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Καμμένος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κατ’ αρχήν, στη σημερινή εκδήλωση των 70 ετών από την ίδρυση των ειδικών μας Δυνάμεων, οφείλουμε όλοι - και πρώτος ο Υπουργός - να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωές μας Ιερολοχίτες, καταδρομείς, λοκατζήδες, στους άνδρες και τις γυναίκες των Ειδικών Δυνάμεων, που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, δίνοντας και την τελευταία τους πνοή για την πατρίδα.

Να υποκλιθώ στην Πολεμική Σημαία και στα λάβαρα των Ειδικών Δυνάμεων και να σας πω ότι νιώθω ιδιαίτερη υπερηφάνεια. Αυτά τα σχεδόν τρεισήμισι χρόνια που έχω την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είτε σε άσκηση, είτε σε διεθνή συνάντηση, είτε ακόμα και σε ιδιωτικές συζητήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας των φίλων και συμμαχικών χωρών, αλλά και με τους Αρχηγούς και τους Αξιωματικούς, πάντα είχα τη μεγάλη τιμή να λάβω τα εύσημα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για τις Ειδικές μας Δυνάμεις.

Το αποκορύφωμα ήταν πριν από περίπου ένα μήνα, σε μία κοινή άσκηση που είχαμε με τους Ισραηλινούς, όταν μας είπαν ότι «έχουν ασκηθεί με μεγάλους και οργανωμένους στρατούς, αλλά η σημερινή άσκηση απέδειξε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκείνες που περιέγραφαν οι πρόγονοί μας, όταν μας διηγούνταν τα ανδραγαθήματα των Ελλήνων Καταδρομέων και των Ιερολοχιτών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Κάποιες στιγμές στην ιστορία των λαών, οι συμβολισμοί και οι επέτειοι μνήμης, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, διότι συμβάλουν τα μέγιστα στο εθνικό κεφάλαιο τιμής, σηματοδοτούν το σήμερα και καθορίζουν το αύριο αυτού του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα