Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Με... buzzer beater του Λιβάγια, ισοπαλία στη Λεωφόρο


Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Ο Λιβάγια με γκολ στο 94' χάρισε πολύτιμο βαθμό στην ΑΕΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό, που είχε προηγηθεί με τον Μολέδο στο 10' και έχασε τη νίκη στην τελευταία φάση του ματς.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Παναθηναϊκό να δίνει χώρους στην «Ένωση», έχοντας σκοπό να

«χτυπήσει» είτε μέσω των στημένων φάσεων, είτε μέσω αντεπιθέσεων.

Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Στο 10ο λεπτό, ο Χίλιεμαρκ γέμισε στην περιοχή, με τον Μολέντο να σηκώνεται αφύλακτος και να σκοράρει με το κεφάλι στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ (1-0, 10').

Η ομάδα του Ουζουνίδη θα μπορούσε να πετύχει περισσοτερα, όταν, τέσσερα λεπτά μετά το γκολ είχε μια φάση καρμπόν με τον Χίλιεμαρκ να εκτελεί και τον Κουρμπέλη να αστοχεί με κεφαλιά (14'). Έπειτα από αυτή τη φάση, άλλαξαν εντελώς οι ισορροπίες στο ματς. Η ΑΕΚ αποφάσισε να ανέβει ακόμη περισσότερο και έκλεισε στα καρέ του τον Παναθηναϊκό.

Στο 26ο λεπτό, οι παίκτες του Χιμένεθ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν από το γύρισμα του Γκάλο, ο Γαλανόπουλος έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά του τέρματος του Βλαχοδήμου.

Τα λεπτά περνούσαν, η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεσή της, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ωστόσο δεν κινδύνευσε αρκετά, έως το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο, παρά την ατυχία που του συνέβη.

Στο 30ο λεπτό, η έξοδος του Βλαχοδήμου δημιούργησε... ντόμινο σύγκρουσης με Μολέντο και Βράνιες. Ο δεύτερος σηκώθηκε γρήγορα, ο πρώτος όμως έφυγε εκτός με βαθύ σκίσιμο στο μέτωπο, δίνοντας αναγκαστικά τη θέση του στον Κουτρουμπή (37').

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή του δευτέρου μέρους δεν περιελάμβανε κάποια φάση, αλλά... μανούρα. Οι Κουτρουμπής και Λιβάγια είχαν ανοίξει... μέτωπο, το οποίο έληξε με την κάρτα που δέχθηκε ο δεύτερος κάποια λεπτά αργότερα.

Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να βγει κάπως από το «καβούκι» του και έκανε την ΑΕΚ να τον.. .αισθανθεί στο δεκάλεπτο μεταξύ 45ου και 55ου λεπτού. Διάστημα το οποίο περιελάμβανε και το σουτ του Κουλιμπαλί που πέρασε εκτός εστίας του Ανέστη (53').

Ο Χιμένεθ βλέποντας ότι η ομάδα του υποχωρούσε, πέρασε στο ματς τον Χριστοδουλόπουλο, αντί του Κλωναρίδη και αμέσως, η ''Ένωση'' είδε διαφορά στο παιχνίδι της, με αποκορύφωμα τη φάση του 63ου λεπτού. Το ''πονηρό'' σουτ του Λάζαρου έφυγε από τα χέρια του Βλαχοδήμου, αλλά ο επερχόμενος Λιβάγια την έστειλε ψηλά, αν και ήταν μόνος του με τον ''Όντι''.

Η απάντηση του Ουζουνίδη ήρθε λίγο αργότερα, με τον Όμρι Άλτμαν να περνά στη θέση του κουρασμένου και ''κιτρινισμένου'' Χίλιεμαρκ, έχοντας ως στόχο να πρεσάρει και να φρεσκάρει την παρουσία του στη μεσαία γραμμή.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, η κούραση επέφερε το «άνοιγμα» των γραμμών εκατέρωθεν, με τους «πράσινους» να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, καθώς από τη μία «καθάριζαν» τις φάσεις στην άμυνα, έχοντας παράλληλα προϋποθέσεις για ξεδίπλωμα στην αντεπίθεση, με άξονες τους Βιγιαφάνιες και Άλτμαν.

Ο δεύτερος μάλιστα, σε μία τέτοια φάση έδωσε εξαιρετική μπαλιά στον Μολίνς, εκείνος μπήκε στην περιοχή, αλλά τελείωσε τη φάση με το κακό του πόδι, στέλνοντας τη μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη (81'). Ένα λεπτό αργότερα, η ΑΕΚ μέσω στημένης φάσης ήθελε να απειλήσει με τον Λάζαρο την εστία του Βλαχοδήμου, αλλά ο 30χρονος δεν βρήκε στόχο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα τελειώσουν σε... πράσινο φόντο, η ΑΕΚ χτύπησε στο κατάλληλο σημείο. Στο 94ο λεπτό, η μπαλιά του Αϊντάρεβιτς πέρασε στον Λιβάγια, το τελείωμα του Κροάτη κόντραρε στον Χουλτ και κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου, ισοφαρίζοντας στην τελευταία φάση.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο (37' Κουτρουμπής), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (67' Άλτμαν), Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μολίνς (90' Ρέις)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71' Γιακουμάκης), Κλωναρίδης (54' Χριστοδουλόπουλος), Σιμόες, Γαλανόπουλος (65' Αϊντάρεβιτς), Λόπες, Μπακασέτας, Λιβάγια

Keywords
Τυχαία Θέματα