Παναγιώτης Κουρουμπλής: Το αν θα παραιτηθώ θα το κρίνουν άλλοι


Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί είπε αυτήν την φορά: «Θα το κρίνουν άλλοι αυτό αν πρέπει να παραιτηθώ. Η κοινωνία το έχει κρίνει και έχει αποδώσει σε καθένα τις ανάλογες εξουσίες. Μην πάμε λοιπόν εκεί. Θα δοθούν όλες οι απαντήσεις με ψυχραιμία».

«Η ατυχία δεν είναι μόνο το ναυάγιο. Η ατυχία είναι ότι στην θέση αυτή είστε

εσείς που δεν μπορέσατε να δράσετε την κρίσιμη στιγμή» υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν», ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφορικά με τους επαγγελματίες που εκφράζουν την ανησυχία τους, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε πως είναι στην κεντρική σκέψη της κυβέρνησης τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τους επαγγελματίες της περιοχής και υπογράμμισε ότι το υπουργείο θα σταθεί δίπλα τους, αντλώντας και διαθέτοντας πόρους προς αυτούς.

Λίγο νωρίτερα, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή, η Ντόρα Μπακογιάννη περιέγραψε το ιστορικό των κινήσεων του υπουργού με ακρίβεια λέγοντας: "Ο υπουργός έμαθε για το ατύχημα το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ ήταν στην Θεσσαλονίκη. Δεν έφυγε όμως να κατέβει στο υπουργείο του αλλά παρέμεινε στην Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε την συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού και μετά πήρε το αεροπλάνο και πήγε Λονδίνο".

Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι πήγε την Δευτέρα στο Λονδίνο σημειώνοντας ότι "είχε ξεκινήσει η στεγανοποίηση του πλοίου στις 10.00 το πρωί. Εάν έμενα εδώ ίσως το είχα στεγανοποιήσει πιο γρήγορα" είπε.

Το ίδιο επιχείρημα, ότι δηλαδή δεν έκανε τον κόπο να έρθει στο υπουργείο να ενημερωθεί είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Κουρουμπλής όταν πριν την επερώτηση, απάντησε σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Θανάση Θεοχαρόπουλου.

Στο καθολικό δε αίτημα των βουλευτών της ΝΔ αλλά και του ανεξάρτητου βουλευτή να παραιτηθεί, ο υπουργός απέκρουσε το αίτημα λέγοντας ότι "το αν θα παραιτηθώ θα το κρίνουν άλλοι". Και τόνισε ότι υπάρχουν ευθύνες και θα βρεθούν" ενώ χαρακτήρισε άδικη την κριτική..

Keywords
Τυχαία Θέματα