Οριστική διακοπή στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ


Έπειτα από ένα νευρικό ξεκίνημα και δύο κίτρινες κάρτες, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν ο Αραούχο από πλεονεκτική θέση ξέφυγε της επιτήρησης του Κρέσπο, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ (14'). Σε γενικές γραμμές, το πρώτο ημίχρονο κύλησε... ήρεμα από πλευράς φάσεων, καθώς οι δυνατές διεκδικήσεις, οι μονομαχίες και τα φάουλ είχαν την τιμητική τους. Η ομάδα του Χιμένεθ πίεζε ψηλά και δεν άφηνε τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν επικίνδυνη φάση, πλην του σουτ του Κάνιας στο 32ο λεπτό, με το

0-0 να παραμένει στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στον ΠΑΟΚ, όταν έπειτα από μπέρδεμα των Μπακάκη και Βράνιες σε προσπάθεια για τάκλιν, η μπάλα ''στρώθηκε'' στον Τζάλμα Κάμπος, με τον Λαμπρόπουλο να διώχνει σε κόρνερ με παρέμβαση ως... απομηχανής θεός (52'). Δέκα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ απάντησε με τον Γκάλο να σεντράρει και τον Μπακασέτα ν' αναγκάζει τον Πασχαλάκη να αποκρούσει με τα πόδια. Από τα πόδια του Μπακασέτα έφυγε και το διαγώνιο σουτ στο 73ο λεπτό, καταλήγοντας λίγο έξω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη. Στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την αμυντική τους λειτουργία, με την ένταση και τα νεύρα να περισσεύουν...

Στο 90ο λεπτό, ο Βαρέλα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και η Τούμπα πήρε ''φωτιά'', ωστόσο ο β' βοηθός (Ποντίκης) κατακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ έπειτα από διαβουλεύσεις δέκα λεπτών και έναν γενικό... χαμό.

Έπειτα από τη μη κατακύρωση του γκολ, ακολούθησε μίνι... σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να ζητούν εξηγήσεις για τη φάση. Δέκα λεπτά μετά τη διακοπή ακολούθησε η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εισβάλλει, έχοντας το όπλο στο θηκάρι του, ζητώντας από την ομάδα του άμεση αποχώρηση από το γήπεδο. Εν τέλει, με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αυτό δε συνέβη.

Στη συνέχεια, οι παίκτες των δύο ομάδων δεν επιθυμούσαν να βγουν από το γήπεδο συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις μεταξύ τους, αφού οι διαιτητές είχαν φύγει για τα αποδυτήρια, με τον Κομίνη να μην έχει αποφασίσει αν θα κατακυρωθεί ή όχι το γκολ. Σταδιακά, η Τούμπα άρχισε να αδειάζει, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να επανέρχονται μετά τις 23:00 για ζέσταμα (δύο ώρες μετά τη διακοπή) και τον ''δικέφαλο του Βορρά'' να τονίζει με ''τιτίβισμά'' του ότι ο διαιτητής σφύριξε για να βγουν ξανά οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες της ΑΕΚ ν' απαντούν ''δεν παίζουμε μπάλα με όπλα''.

Εν τέλει, λίγο μετά τις 11:30, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι το παιχνίδι οδεύει προς οριστική διακοπή, κάτι που... επιβεβαίωσε ο ίδιος ο ρέφερι Κομίνης, γράφοντας τον επίλογο σε ένα ντέρμπι που δεν έμελλε να ολοκληρωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα