Ομολογία Τσακαλώτου: Αυξημένη εποπτεία σε σχέση με άλλες χώρες

14:00 3/5/2018 - Πηγή: Pagenews

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε λόγο για αυξημένη εποπτεία στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε στο "Κόκκινο" για την επόμενη μέρα του προγράμματος τονίζοντας πως "πάντα έλεγα, νομίζω κι ο Αλέξης, ότι δεν θα υπάρχει ένα πράγμα που θα φύγουμε από το σημερινό καθεστώς και θα πάμε σε άλλο με καθόλου επιτήρηση. Αλλο 3, 4 επισκέψεις κι άλλο αξιολογήσεις με προαπαιτούμενα".

«Νομίζω ότι η διαφορά με το ό,τι ισχύει σήμερα, είναι ότι θα ελέγχουν μόνο την επίτευξη

των στόχων και όχι πώς θα τους πιάσουμε. Δεν θα έχουν μεγάλο λόγο». Προσθέτοντας ότι η επιτήρηση θα είναι λίγο πιο αυξημένη από της Πορτογαλίας.

Αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων από το τέλος του 2018 είπε ότι είναι ώρα για αυτή τη συζήτηση και πρόσθεσε: είχε ένα δίκιο το ΔΝΤ όταν έλεγε ότι οι συντάξεις δεν μπορούν να λειτουργούν αντί κοινωνικού κράτους για βοήθεια σε άνεργα παιδιά, εγγόνια. Δεν μπορούμε να ξοδεύουμε για συντάξεις περισσότερα από άλλες πιο προωθημένες χώρες και να μην πληρώνουμε τίποτε για κοινωνικές δαπάνες.»

Σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο είπε πως περιλαμβάνει ζητήματα που η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει (συλλογικές συμβάσεις, κατώτατος μισθός, κοινωνικές δράσεις) ενώ «παράλληλα γνωστοποιεί στις αγορές και στους δανειστές τι θέλουμε να κάνουμε ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις». Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι πολλά ζητήματα που αφορούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους παραμένουν ανοιχτά. Η συζήτηση συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή μέχρι τις 21 Ιουνίου, ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι απαντά η ΝΔ στα σενάρια για τις διπλές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019

Τζανακόπουλος: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο στις 21 Ιουνίου

Keywords
Τυχαία Θέματα