Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-1: Αγχωτικά, με Ζιλέ και Κούτρη


Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-1: Το δυνατό σουτ του Λεονάρντο Κούτρη στο 84ο λεπτό και ο λάθος υπολογισμός του -εξαιρετικού ως τότε- Επασί, έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Τάκη Λεμονή, η οποία κόντεψε να την... πληρώσει από τον νόμο του ποδοσφαίρου, έχοντας χάσει σωρεία ευκαιριών και ένα πέναλτι, με τον Κώστα Φορτούνη στο 53ο λεπτό.

Ο Ζιλέ άνοιξε το σκορ στο 43', με τον Γιακουμάκη να ισοφαρίζει προσωρινά για την ομάδα του Ανιγκό στο 73ο λεπτό.

Το ματς

''Υπεροχή χωρίς

αντίκρισμα'': Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της αναμέτρησης στο πρώτο κομμάτι της, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή (69%) να πιέζει τους Βοιωτούς, όμως να αδυνατεί να βρει το κατάλληλο άνοιγμα για την εστία του Επασί, προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενουμένων με σέντρες. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Λεμονή ήρθε στο 25ο λεπτό, όταν ο ελιγμός του Καρσελά από τα αριστερά έφερε τη μπάλα, μετά από κόντρες, δίπλα από το δοκάρι του Επασί.

Έπειτα, για ένα δεκάλεπτο, άρχισε η... ομοβροντία του Ολυμπιακού, ο οποίος αφυπνίστηκε από τη φάση του 25ου λεπτού, απειλώντας συνεχώς. Στο 27', ο Φαβάρο έδιωξε τελευταία στιγμή τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στα πόδια του Φορτούνη, έπειτα από πάσα του Ανσαριφάρντ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ταχτσίδης με κίνηση... πίβοτ γύρισε τη μπάλα, με τον Επασί να διώχνει δύσκολα. Στο 31ο λεπτό, ο γκολκίπερ των Βοιωτών είπε ''όχι'' στο τετ-α-τετ του Ανσαριφάρντ, διατηρώντας το «μηδέν», ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ιρανός αστόχησε εκ νέου από πλεονεκτική θέση. Το... δεκάλεπτο της ''φωτιάς'' ολοκληρώθηκε στο 34ο λεπτό, με τον Κούτρη να γυρίζει στο σημείο του πέναλτι, τον Φορτούνη να σουτάρει και τον Επασί να ''κατεβάζει ρολά''.

Ό,τι δεν κατάφερε σε αυτό το ''καυτό'' διάστημα ο Ανσαριφάρντ και ο Φορτούνης το κατάφερε ο Ζιλέ λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, μπόρεσε να το πράξει ο Ζιλέ. Στο 43ο λεπτό έλαβε την πάσα του Φορτούνη, ''άδειασε'' με προσποίηση δύο αμυντικούς και με ωραίο πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού (1-0).

Στο 52ο λεπτό, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματά του, χάνοντας φοβερή ευκαιρία από τα έντεκα βήματα. Ο Τριποτσέρης ''κλείδωσε'' τον Κούτρη, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα, αλλά ο Τρικαλινός άσος έστειλε τη μπάλα άουτ! Στο 61ο λεπτό, ξανά ο Ανσαριφάρντ, βρέθηκε ''φάτσα'' με τον Επασί, αλλά ο φορμαρισμένος τερματοφύλακας των Βοιωτών απόκρουσε τόσο την προσπάθειά του, όσο και αυτή του Ομάρ στην επαναφορά.

Χρειάστηκαν λίγα μόλις λεπτά ώστε να... επαληθευτεί ο νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί μεν, αλλά δεν μπόρεσε να ''κλειδώσει'' το ματς, βλέποντας τον Γιακουμάκη να παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά μετά από κόρνερ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό (1-1, 68'). Η ομάδα του Ανιγκό μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει την πλήρη ανατροπή, αλλά ο Προτό έσωσε την εστία του στο τετ-α-τετ του Γιακουμάκη (72').

Εν τέλει, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ της ισοφάρισης, βρίσκοντας τη λύτρωση από την έμπνευση του Κούτρη. Ο μπακ των ''ερυθρολεύκων'' ζύγισε το πόδι του εκτός περιοχής, ο Επασί δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1 στο 84ο λεπτό. Σκορ που παρέμεινε έως το τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα