Ολυμπιακός - Γιουβέντους 0-2: Αντίο με ήττα για τον Ολυμπιακό


Ολυμπιακός - Γιουβέντους 0-2: Ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής αποτέλεσε την προτεραιότητα αμφότερων των ομάδων στο ΄΄Γ. Καραϊσκάκης'', με τη Γιουβέντους να επικρατεί οριακά σε αυτόν τον τομέα λόγω της ποιότητας των χαφ της.

Η πίεση αυτή έφερε και την πρώτη ευκαιρία για τους Ιταλούς στο 7ο λεπτό, με τον Ντιμπάλα να αποφεύγει τον Νικολάου και στη συνέχεια να πλασάρει τον Προτό από θέση τετ-α-τετ, με τον Βέλγο να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός

θέλησε να απαντήσει στο 12' με ένα ''πονηρό'' σουτ του Ομάρ, όμως ο Σέζνι ήταν σε ετοιμότητα και τρία λεπτά μετά, η Γιουβέντους βρήκε αυτό που ήθελε. Ωραία πάσα του Ματουιντί στον Σάντρο, εκείνος από θέση πλάγια αριστερά γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Κουαδράδο δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει ανοίγοντας το σκορ (0-1, 16').

Το γκολ των Ιταλών ''απορύθμισε'' τον Ολυμπιακό, ο οποίος ''πιάστηκε'' ουκ ολίγες φορές με ελλιπή αποθέματα συγκέντρωσης στην άμυνα, ιδίως στο διάστημα 20-30', με τους παίκτες της Γιουβέντους να μην εκμεταλλεύονται τις τελικές τους ή να κόβονται την τελευταία στιγμή από τον Έγκελς. Παρά τον έλεγχο που διατηρούσε με άνεση η Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει μια φορά με αξιώσεις στα καρέ του Σέζνι, όταν ο Νικολάου ''σέρβιρε'' στον Τζούρτζεβιτς με το κεφάλι, αλλά η προσπάθεια του ιδίου αποκρούστηκε από το πόδι του Σέζνι (41').

Ο Τάκης Λεμονής απέσυρε τον -κακό- Σεμπά, περνώντας στη θέση του τον Μάρκο Μάριν, σε μια αλλαγή από τα αποδυτήρια, με σκοπό να αλλάξει η εικόνα του ματς και ο Ολυμπιακός να πετύχει, έστω ένα γκολ μπροστά στο κοινό του. Η εικόνα των ''ερυθρολεύκων'' ήταν σαφώς βελτιωμένη, σε σχέση με εκείνη του πρώτου μέρους, όμως ο έλεγχος παρέμενε στη Γιουβέντους, η οποία κρατούσε σχεδόν ''σβηστή'' το υπέρ της σκορ.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 58ο λεπτό και ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Φορτούνης βρήκε με ωραία κάθετη τον Μάριν, αλλά εκείνος από πλάγια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σέζνι. Έπειτα, η Γιουβέντους επέλεξε να ρίξει ακόμη περισσότερο τους ρυθμούς της, μαθαίνοντας τα... καλά νέα από τη Βαρκελώνη. Μετά το 61ο λεπτό, η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε, δίχως όμως να καταγραφεί κάποια φάσει, έως το 71ο, όταν ο Λεμονής έκλεισε τις αλλαγές του, περνώντας τον Μπεν αντί του Τζούρτζεβιτς, ενώ νωρίτερα είχε αποσύρει και τον Ομάρ (Φορτούνης).

Στο 81', ο Κουαδράδο δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, όταν ο Κούτρης έκανε τη σέντρα, ο Μπεν πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σέζνι (82'). Εφ' όσον ο Μπεν δεν σκόραρε, ήρθε ο Μπερναντέσκι να δώσει τη... χαριστική βολή στον Ολυμπιακό, καθώς μπήκε από πλάγια θέση στην περιοχή και με ωραίο σουτ νίκησε τον Προτό, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα