Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ - Τέθηκε επί τάπητος το θέμα της ονομασίας


Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για το ονοματολογικό, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, στην Σόφια.

Η συνάντησή τους διήρκησε 1,5 ώρα, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό τι συζήτησαν. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενόψει της συνάντησης

η κυβέρνηση είχε επαναλάβει τις θέσεις και τις κόκκινες γραμμές της: «Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να υπερασπίζεται με σταθερότητα και αποφασιστικότητα την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία, η οποία θα ισχύει έναντι όλων πράγμα που εξ ορισμού προϋποθέτει την αναθεώρηση του Συντάγματος στη γείτονα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος. Υπογράμμισε δε ότι οποιαδήποτε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στους διεθνείς οργανισμούς προϋποθέτει επίλυση, προϋποθέτει μία βιώσιμη συμφωνία σε ό,τι αφορά το θέμα του ονόματος.

Στο δείπνο των ηγετών και στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι δυο πρωθυπουργοί είχαν εμφανιστεί αισιόδοξοι για την έκβαση του σημερινού ραντεβού τους.

Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί, ανάφερε στο Twitter ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα». Για «θετική στιγμή, για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα», έκανε λόγο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Είναι η δεύτερη συνάντησή τους μετά από αυτήν που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επικοινωνία Τσίπρα - Τουσκ για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων

Keywords
Τυχαία Θέματα