ΟλόΧΡΥΣΗ γενιά: Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Νέων Ανδρών


Τα τρομερά "μωρά" του Ηλία Παπαθεοδώρου μόνο... μωρά δεν αποδείχτηκαν. Αντίθετα, έπαιξαν σαν πραγματικοί άντρες σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, πήραν μεγάλες νίκες, όπως αυτές με τη Λιθουανία και την Ισπανία και στον τελικό κόντρα στο Ισραήλ έκαναν το καθήκον τους, επικρατώντας με 65-56.

Από τη δεύτερη περίοδο και έπειτα κυριάρχησαν στο ματς, παίζοντας για ακόμα μια φορά καταπληκτική άμυνα και βάζοντας μεγάλα σουτ στην επίθεση. Η Εθνική ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία, αφού είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και το 2015 στο Eurobasket

του Βόλου, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά πως το μπάσκετ είναι το... εθνικό μας σπορ.

Πολύ νευρικά μπήκαν στο παρκέ οι Έλληνες διεθνείς που αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό. Οι συνεχόμενες χαμένες επιθέσεις οδήγησαν στο γρήγορο 0-5, ενώ με... μπαράζ τριπόντων η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα για το Ισραήλ (2-14, στο 8'). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 9-16 και την Εθνική μας να μετρά 3/16 σουτ.

Ο Λούντζης μπήκε «καυτός» στο δεύτερο δεκάλεπτο και με δύο τρίποντα μείωσε τη διαφορά στον πόντο (15-16, στο 13'). Απ' την άλλη πλευρά, το Ισραήλ είχε υποστεί ολικό «μπλακ άουτ» και έμεινε χωρίς πόντο για 7' με τον Κόνιαρη να βάζει μπροστά την Ελλάδα (18-16, στο 17'). Η ελληνική άμυνα οδηγούσε τον Μπλατ σε λάθη (5 στο ημίχρονο) και την ίδια στιγμή τα «γαλανόλευκα» τρίποντα... έπεφταν βροχή μέχρι το 26-23 του ημιχρόνου.

Mε «σπασμένα φρένα» μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική. Ο Κόνιαρης έκανε την αρχή με δύο τρίποντα και τον ακολούθησε η «βόμβα» του Χαραλαμπόπουλου για το +12 (37-25). Μπλατ και Χάμπερ έδωσαν ανάσα στο Ισραήλ για το 39-33. H διαφορά παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα, αλλά ένα απίστευτο τρίποντο του Δίπλαρου «έγραψε» το 48-41, με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Ο Χρηστίδης πήρε επιθέσεις πάνω του και ανέβασε τη διαφορά ξανά στους 10 (53-43, στο 34'), ενώ ο Κόνιαρης την εκτόξευσε με τρίποντο για το 59-43. Οι Ισραηλινοί πλησίασαν σε 59-48, αλλά επιστροφή δεν υπήρχε και έτσι η Ελλάδα έφτασε στην τεράστια νίκη με σκορ 65-56.

Keywords
Τυχαία Θέματα