Ολιμπίκ: Το μικρό θαύμα του Ντόνετσκ!


Ξέρω τι έκανες φέτος το καλοκαίρι!

Πόσο νόημα θα είχε αλήθεια να αρχίσουμε να αραδιάζουμε ονόματα Ουκρανών ποδοσφαιριστών; Η Ολιμπίκ κινείται σε πολύ αυστηρά οικονομικά δεδομένα, στο ρόστερ της υπήρχε μέχρι πρόσφατα μόνο ένας και οι περισσότεροι παίκτες είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Ο Μαροκινός Μόχα Ρασάλια σπάει την ουκρανική μοναρχία του ρόστερ της ομάδας, στο οποίο προστέθηκαν το καλοκαίρι έξι ποδοσφαιριστές και αποχώρησαν δώδεκα.

Χαρακτηριστικό του δυναμικού της Ολίμπικ είναι

η νεαρή ηλικία των παικτών και ο χαμηλός μέσος όρος που υπάρχει, με τον Βιταλί Φεντόριφ στα 30 του χρόνια να είναι ο γηραιότερος και πιο έμπειρος ποδοσφαιριστής της ομάδας. Το πιο ενδιαφέρον γεγονός του καλοκαιριού, όπως και ο ίδιος ο σύλλογος ανακοίνωσε, ήταν η απόκτηση του πρώτου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή στην ιστορία τους! Ο Κόστα Τενόριο, επιθετικός μέσος ηλικίας 23 ετών, ανακοινώθηκε σήμερα (!!) από την ουκρανική ομάδα και αποτελεί το πιο πρόσφατο μεταγραφικό της απόκτημα.

Ο προπονητής

Παίκτης, ηγέτης, προπονητής, σημαία… Ο Ρομάν Σανζάρ έχει περάσει τη μισή του ζωή στην Ολιμπίκ, αφού δεν κατάφερε να κάνει αξιοσημείωτη καριέρα στη Σαχτάρ. Συνέδεσε τα τελευταία οκτώ χρόνια της καριέρας του με όλες τις μεγάλες στιγμές της ομάδας, ανέβηκε όλες τις κατηγορίες μαζί της, έπαιξε στην Premier League και από το 2014 ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία. Είναι μόλις 38 ετών, άμαθος σε τέτοιο επίπεδο, ωστόσο θεωρείται ανερχόμενος στην Ουκρανία και εξαιρετικός προπονητής.

Το γήπεδο

Καλώς ήρθατε στο μικρό και αγαπημένο Sports Complex Olimpik! Θα ήταν ενδιαφέρον να μιλήσουμε για το μικροσκοπικό γήπεδο της Ολιμπίκ, το οποίο μετά από δύο ανακαινίσεις χωράει μόλις 3.000 οπαδούς, αλλά το ματς με τον ΠΑΟΚ δε θα διεξαχθεί εκεί. Η ομάδα του Ντόνετσκ θα μετακομίσει για τις ανάγκες του Europa League στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» στο Κίεβου. Το άκρως ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει χωρητικότητα 16.873 θεατές και πλέον χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες επίδειξης της Εθνικής Ουκρανίας ή για ξεχωριστές περιστάσεις.

Η ευρωπαϊκή προϊστορία

Πρωτάρα στην Ευρώπη! Η Ολιμπίκ κατόρθωσε να τερματίσει πέρυσι στην τέταρτη θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Πρόκειται για μια ομάδα με πολύ μικρή ιστορία, αφού ιδρύθηκε το 2001 και μπήκε σε επαγγελματικό επίπεδο το 2004. Πανηγύρισε την άνοδό της στην ουκρανική Premier League το 2014 και έφτασε πέρυσι στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Το προφίλ της διαφέρει από τα κλασικά των ομάδων του πρώην Σοβιετικού μπλοκ, αφού πρόεδρος είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής και όχι κάποιος μεγιστάνας.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα