Οι ταινίες της εβδομάδας (26/10-1/11) - Από τον Παντελή Βούλγαρη, στα Ninjago της Lego και τον Τζόρτζ Κλούνεϊ (vids)


Η εβδομάδα από 26/10 έως 1/11 έχει ταινίες για όλα τα γούστα, με πρωταγωνιστή τον Παντελή Βούλγαρη και την δημιουργία "Το Τελευταίο σημείωμα" μέχρι την πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του κόσμου του Ninjago της Lego και τον αγαπημένο Τζορτζ Κλούνεϊ, που σκηνοθετεί ένα σενάριο των αδελφών Κοέν, με all - star cast και διάθεση κριτικής στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, στο Subscription.

Το Τελευταίο Σημείωμα

Τέσσερα χρόνια

μετά την επιτυχημένη και πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης, σκηνοθέτης των μεγάλων και αγαπημένων από τον κόσμο κινηματογραφικών επιτυχιών «Νύφες», «Ψυχή Βαθιά», «Η Φανέλα με το 9», «Πέτρινα Χρόνια» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.

Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του.

Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό. Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων.

Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Παραγωγή: Γιάννης Ιακωβίδης
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη, Παντελής Βούλγαρης
Φωτογραφία: Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ: Τάκης Γιαννόπουλος
Μουσική: The Boy
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Λουκάς Κυριαζής, Λευτέρης Λαμπράκης, Μανώλης Ψαρουδάκης, Βασίλης Σύρρος
Διάρκεια: 106 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Suburbicon


Ένα προάστιο με χαρούμενες οικογένειες, ακριβώς στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής. Με τα οικονομικά σπίτια τους και το φροντισμένο γρασίδι στους κήπους τους, το Suburbicon είναι η απάντηση στο αμερικάνικο όνειρο του 1957. Αν και η οικογένεια Λοντζ είναι μία εκ των ακρογωνιαίων λίθων στη συγκεκριμένη κοινότητα, η ζωή τους ανατρέπεται ξαφνικά όταν μία επίθεση που δέχονται από αγνώστους μέσα στο σπίτι τους, επιφέρει τον τραγικό θάνατο της μητέρας του μικρού Νίκι. Μία απρόβλεπτη και γεμάτη υποψίες διαδοχή από γεγονότα μπλέκει την οικογένεια σε έναν ιστό από προδοσίες, μοιχεία και εκβιασμούς. Πιστοί στο κινηματογραφικό τους ύφος, οι αδελφοί Κοέν σχολιάζουν το κακό και το καλό της ανθρωπότητας, μέσα από τις πράξεις επιφανειακά καθημερινών ανθρώπων.

Παραγωγή: Τζόρτζ Κλούνεϊ, Γκραντ Χέλσοβ, Τζόελ Σίλβερ, Τέντι Σγουόρτσμαν
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κλούνεϊ
Σενάριο: Τζόελ Κοέν, Ιθαν Κοέν, Τζόρτζ Κλούνεϊ, Γκραντ Χέλσοβ
Φωτογραφία: Ρόμπερτ Ελσγουιτ
Μοντάζ: Στίβεν Μιριόνε
Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Τζούλιαν Μουρ, Νόα Ζουπ, Οσκαρ Αϊζακ
Διάρκεια: 105 λεπτά
Διανομή: Odeon



Καυγάς στο Μπλοκ 99

Η ζωή ενός πρώην μποξέρ (Βινς Βον) καταρρέει: ενώ ο γάμος του είναι ήδη τελειωμένη υπόθεση, χάνει και τη δουλειά του. Μέσα σε αυτό το αδιέξοδο, αποφασίζει να δουλέψει για έναν παλιό του φίλο, ως βαποράκι. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα μέχρι που βρίσκεται μπλεγμένος σε μία άγρια συμπλοκή ανάμεσα στην αστυνομία και τους αδίστακτους συμμάχους του. Όταν όλα τελειώσουν, θα βρεθεί στη φυλακή, υποχείριο μιας συμμορίας που τον υποχρεώνει σε πράξεις βίας μετατρέποντας τη φυλακή σε ένα άγριο πεδίο μάχης.

Παραγωγή: Τζακ Χέλερ, Ντάλας Σόνιερ
Σκηνοθεσία: Σ. Κρεγκ Ζάλερ
Σενάριο: Σ. Κρεγκ Ζάλερ
Φωτογραφία: Μπένζι Μπάκσι
Μοντάζ: Γκρεγκ Ντ' Ορία
Μουσική: Τζεφ Χέριοτ, Σ. Κρεγκ Ζάλερ
Πρωταγωνιστούν: Βινς Βον, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Ντον Τζόνσον, Ούντι Κίερ
Διάρκεια: 132 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η Ταινία Lego Ninjago

Στην πρώτη κινηματογραφική περιπέτεια του κόσμου του Ninjago, η μάχη για την Πόλη του Ninjago καλεί σε δράση τον νεαρό Λόιντ, αλλιώς και Πράσινο Νίντζα, μαζί με τους φίλους του, που είναι όλοι μυστικοί πολεμιστές και LEGO Master Builders. Υπό την καθοδήγηση του σοφού και σπιρτόζου κουνγκ φου Mάστερ Γου, πρέπει να νικήσουν τον κακό Άρχοντα Γκάρμαντον, τον Χειρότερο Τύπο όλων των Εποχών, που τυγχάνει να είναι και ο μπαμπάς του Λόιντ. Φέρνοντας αντιμέτωπους πολεμιστή εναντίον πολεμιστή και πατέρα απέναντι σε γιο, η επική αναμέτρηση θα τεστάρει αυτή την δυνατή και απείθαρχη ομάδα των σύγχρονων Nίντζα, που πρέπει να μάθουν να κάνουν στην άκρη το εγώ τους, και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να απελευθερώσουν την αληθινή τους δύναμη.

Παραγωγή: Νταν Λιλ, Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ, Κρις ΜακΚέι, Μαργιάν Γκάργκερ, Ρόι Λι
Σκηνοθεσία: Τσάρλι Μπιν, Πολ Φίσερ και Μπομπ Λόγκα
Σενάριο: Μπομ Λόγκαν, Πολ Φίσερ, Γουίλιαμ Γουίλερ, Τομ Γουίλερ, Τζάρεντ Στερν, Τζον Γουίτινγκτον
Μοντάζ: Ντείβιντ Μπάροους, Γκάρετ Ελκινς, Ράιαν Φόλσι, Τζούλι Ρότζερς, Τζον Βένζον
Μουσική: Μαρκ Μάδερσμπο
Με τις φωνές των: Με τις φωνές των: Φοίβο Ριμένα, Βασίλη Μήλιο, Ηλία Ζερβό, Σοφία Καψαμπέλη, Στέλιο Ψαρουδάκη
Διάρκεια: 101 λεπτά
Διανομή: Tanweer



Σπίτι Μου, Σπιτάκι Μας

H Άλις πήρε πρόσφατα διαζύγιο από τον σύζυγο της. Αποφασίζει να ξεκινήσει από την αρχή και μετακομίζει στη γενέτειρα της στο Λος Άντζελες με τις δύο της κόρες. Στα τεσσαρακοστά της γενέθλια, η Άλις συναντά τρεις φιλόδοξους νέους που τυχαίνει να μην έχουν πού να μείνουν. Η Άλις συμφωνεί να τους φιλοξενήσει προσωρινά, αλλά τα πράγματα θα πάρουν απροσδόκητη τροπή. Αυτή η νέα αναπάντεχη οικογένεια που σχηματίζεται σιγά σιγά και ένας καινούριος έρωτας που φουντώνει δεν φαίνεται να ταιριάζουν με την ξαφνική εμφάνιση του πρώην συζύγου με τις βαλίτσες του ανά χείρας.

Παραγωγή: Νάνσι Μάγιερς, Ερικα Ολντ
Σκηνοθεσία: Χάλι Μάγιερς-Σίερ
Σενάριο: Χάλι Μάγιερς-Σίερ
Φωτογραφία: Ντιν Κάντι
Μοντάζ: Ντέιβιντ Μπίλοου
Μουσική: Τζον Ντέμπνι
Πρωταγωνιστούν: Ρις Γουίδερσπουν, Νατ Γουλφ, Τζον Ρουντνίτσκι, Πίκο Αλεξάντερ
Διάρκεια: 97 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment


Γενέθλια Θανάτου

Μια φοιτήτρια ζει ξανά και ξανά την ημέρα της… δολοφονίας της. Η νεαρή φοιτήτρια Τρι που δολοφονείται ανήμερα των γενεθλίων της έχει την ευκαιρία να αποτρέψει τον βάναυσο θάνατό της, καθώς η ημέρα αυτή ξημερώνει ξανά και ξανά έως ότου η ίδια να καταφέρει να ανακαλύψει την ταυτότητα του δράστη.

Παραγωγή: Τζέισον Μπλουμ
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μπ. Λάντον
Σενάριο: Σκοτ Λόμπντελ
Φωτογραφία: Τόμπι Ολιβερ
Μοντάζ: Γκρέγκορι Πλότκιν
Μουσική: Μπεάρ ΜακΚρίρι
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Ροθ, Ισραελ Μπρουσάρντ
Διάρκεια: 96 λεπτά
Διανομή: UIP

Η Μέρα που Διήρκεσε 21 Χρόνια

Ντοκιμαντέρ για το βραζιλιάνικο πραξικόπημα του 1964. Ένα ιστορικό θρίλερ που παρέχει αποδείξεις για τη χειραγώγηση και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή του στρατιωτικού πραξικοπήματος που βύθισε τη Βραζιλία σε μια εικοσαετία στρατιωτικής δικτατορίας.

Παραγωγή: Κάρλα Λαντία
Σκηνοθεσία: Καμίλο Ταβάρες
Σενάριο: Καμίλο Ταβάρες
Μουσική: Ντίνο Βισέντε
Διάρκεια: 77 λεπτά
Διανομή: New Star



Απαγωγή

Η Χάλι Μπέρι αναζητά αυτούς που απήγαγαν τον εξάχρονο γιο της. Όταν άγνωστοι αρπάζουν τον γιο της Κάρλα μπροστά στα μάτια της, εκείνη δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταδιώξει μόνη της το αγνώστων στοιχείων αυτοκίνητο, ξεκινώντας έναν αγώνα ταχύτητας κόντρα στους απαγωγείς αλλά και στον χρόνο.

Παραγωγή: Γκρέγκορι Τσου, Λορένζο ντι Μποναβεντούρα, Ερικ Χάουσαμ, Τζόι Τουφάρο, Τέιλαρ Γουέσλι, Ελέιν Γκόλντσμιθ-Τόμας, Χάλι Μπέρι

Σκηνοθεσία: Λούι Πριέτο
Σενάριο: Νέιτ Λι
Φωτογραφία: Φλάβιο Μαρτίνεζ Λαμπιάνο
Μοντάζ: Αβί Γιουαμπιάν
Μουσική: Φεντερίκο Γιουσίντ
Πρωταγωνιστούν: Χάλι Μπέρι, Σέιτζ Κορία, Κρις ΜακΤζιν, Λιου Τεμπλ
Διάρκεια: 82 λεπτά
Διανομή: Spentzos Films.



Κάιρο Εμπιστευτικό

Λίγο πριν την αυγή της Αραβικής Άνοιξης, ένας διεφθαρμένος Αιγύπτιος αστυνομικός καλείται να εξιχνιάσει την δολοφονία μιας διάσημης τραγουδίστριας στο πολυτελές ξενοδοχείο Nile Hilton. Οι έρευνες παγώνουν όταν τα στοιχεία ενοχοποιούν έναν φίλο του Προέδρου, αλλά ο ντετέκτιβ επιμένει να αποδοθεί δικαιοσύνη ενώ στην χώρα του ξεσπά η επανάσταση. Η καρδιά του φιλμ νουάρ χτυπά δυνατά στα κακόφημα σοκάκια του Καΐρου, στο καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ του Ταρίκ Σαλέχ που απέσπασε στο Φεστιβάλ του Σάντανς το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Η καρδιά του φιλμ νουάρ χτυπά δυνατά στα κακόφημα σοκάκια του Καΐρου, στο καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ του Ταρίκ Σαλέχ που απέσπασε στο φεστιβάλ του Σάντανς το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Λίγες εβδομάδες πριν την αυγή της Αραβικής Άνοιξης, ο Νορεντίν, ένας διεφθαρμένος Αιγύπτιος αστυνομικός, καλείται να εξιχνιάσει την δολοφονία της διάσημης τραγουδίστριας Λαλένα στο πολυτελές ξενοδοχείο Nile Hilton.

Τα πρώτα στοιχεία εμπλέκουν στο έγκλημα έναν πλούσιο επιχειρηματία ο οποίος, ως φίλος του Προέδρου και μέλος του Κοινοβουλίου, απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία οπότε οι έρευνες παγώνουν. Καθώς η επανάσταση εναντίον του Χόσνι Μουμπάρακ ξεκινά και οι συγκρούσεις των πολιτών με τους αστυνομικούς μαίνονται, ο Νορεντίν αποφασίζει για πρώτη φορά στη ζωή του να πολεμήσει για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, την ίδια στιγμή που η χώρα του βιώνει το τέλος μιας εποχής.


Σκηνοθεσία: Tarik Saleh
Σενάριο: Tarik Saleh
Φωτογραφία: Pierre Aim
Μουσική: Krister Linder
Ηθοποιοί: Fares Fares, Ger Duany, Slimane Dazi, Mohamed Yousry, Mari Malek, Ahmed Selim
Διάρκεια: 106 λεπτά
Διανομή: Δαναός

Keywords
lego, ταινιες, lego, ρις γουίδερσπουν, έως ότου, star, δραμα, δίλημμα, ιθαν, ματ, μπλοκ, δραση, master, φου, γου, λιλ, τομ, νέα, εμφάνιση, ντιν, ρις, νατ, ροθ, αποδειξεις, films, hilton, φιλμ, μουμπαρακ, λιτσα πατερα, βασιλικος γαμος, σουλτάν μπιν νάσερ φαρχάν αλ σαούντ, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, καιρος, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, η ζωη, ξανα, δυνατα, αστυνομια, αυγη, αυτοκινητο, βραζιλια, γαμος, δουλεια, θανατος, θριλερ, κοντρα, νατ, ονειρο, σθενος, τυχη, hilton, star, αγαπη, αγριο, αμερικη, βαλιτσες, εβδομαδες, βρισκεται, γεγονοτα, γου, γουιλιαμ, δυναμη, δυνατοτητα, δίλημμα, ευκαιρια, εβδομαδα, εμφάνιση, ερευνες, έως ότου, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, ιθαν, υποθεση, υφος, φιλμ, ιωαννα, ιστορικο, κοεν, χτυπα, λαμπρακης, λιλ, ματια, ματ, μπλοκ, μοιχεια, ναπολεων, νιντζα, νοα, ντετεκτιβ, ντινο, ντιν, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, πεδιο, μποξερ, ρις γουίδερσπουν, ρις, ροθ, ροι, σεναριο, συζυγο, σοφια, σπιτι, σπιτια, ταυτοτητα, τασος, τομ, φυλακη, φεστιβαλ, φοιτητρια, φου, φορα, χαρα, films, φυλακες, γερμανο, χωρα, κορες, καρδια, κωνσταντινου, μπροστα, master
Τυχαία Θέματα