Οι Γερμανοί "αδειάζουν" στεγνά τον Τσακαλώτο: Ζήτησε συγνώμη για την "παροχολογία" Τσίπρα


"Αδειάζουν" δημοσίως οι Γερμανοί τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την ώρα δε που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο Βερολίνο, όπου είχε γεύμα εργασίας με την Άγγελα Μέρκελ.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανεμίζει συνεχώς "κόκκινες γραμμές", βγάζοντας στο εσωτερικό την εικόνα ενός "επαναστάτη", που κάνει σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, φέρεται να ζήτησε

"συγνώμη" από Γερμανούς βουλευτές εκ μέρους του πρωθυπουργού, γιατί ο τελευταίος προχώρησε στην έκτακτη "παροχολογία" προς συνταξιούχους και δανειστές, δίχως πρώτα να έχει ενημερώσει τους εταίρους.

Αυτό αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», το οποίο ουσιαστικά παρουσιάζει τον κ. Τσακαλώτο να ακολουθεί άλλη τακτική στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το Spiegel, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ κατά τις επαφές του το πρωί της Παρασκευής στη βελγική πρωτεύουσα είπε σε Γερμανούς βουλευτές ότι ήταν λάθος, που δεν είχαν ενημερώσει τους πιστωτές και ζήτησε συγγνώμη. Μάλιστα, το δημοσίευμα του περιοδικού έχει τίτλο: «Η Ελλάδα παραδέχεται επικοινωνιακά λάθη».

Στο επίμαχο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, ωστόσο παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος, που δεν είχαν ενημερώσει τους πιστωτές. Ο ίδιος δε απέδωσε το λάθος σε έλλειψη επικοινωνίας και εξήγησε ότι ήταν μία απόφαση, που έπρεπε να ληφθεί γρήγορα.

Το "άδειασμα" αυτό έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την Αριστερά, μία μέρα αφότου ο πρωθυπουργός εκβίασε τη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία για τον "μποναμά", που "πέρασε" με 196 ψήφους και ενώ η εκλολογία "φουντώνει" όλο και περισσότερο.

Στο μεταξύ, κυβέρνηση και πρωθυπουργός διαμήνυαν τόσες μέρες στο εσωτερικό, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στους δανειστές, ότι είναι δικαίωμα της Αθήνας να μοιράσει, όπως η ίδια εκτιμά, τα πλεονάσματα.

Αναμένεται τώρα η αντίδραση του ίδιου του ΥΠΟΙΚ και του Μαξίμου.



Keywords
Τυχαία Θέματα