Οι διασημότητες που "ξορκίζουν" το φαινόμενο Τραμπ (photos, videos)


Της Χριστίνας Διαμαντοπούλου

Με το κρίσιμο αποτέλεσμα στις αμερικανικές εκλογές να βρίσκεται μόλις μερικές ώρες μακριά, δεν είναι λίγοι οι celebrities που προσπαθούν έως την τελευταία στιγμή να αποτρέψουν την εκλογή του Τραμπ ή της Χίλαρι, ανάλογα με το ποιον υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Κάνοντας μια αναδρομή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν οργανώσει εκδηλώσεις συναυλίες μήνες πριν προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος ή που φροντίζουν μέσω των social media

και με συχνά posts να υπενθυμίζουν στον κόσμο τι να ψηφίσει...

Για παράδειγμα, τον προηγούμενο μήνα δεκάδες δημοσιότητες βρέθηκαν στο Θέατρο St. James στη Νέα Υόρκη για να στηρίξουν μέσω συναυλίας την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

Το σόου διοργάνωσε ο Μπίλυ Κρίσταλ και στη σκηνή ανέβηκαν γνωστοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ όπως Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Χιου Τζάκμαν, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζούλια Ρόμπερτς, Μάθιου Μπρόντερικ, Νέιλ Πέτρικ, Έμιλι Μπλαντ, Αν Χάθαγουεϊ και άλλοι πολλοί.



Η υποψήφια πρόεδρος δεν παρέστη στην εκδήλωση, αλλά έστειλε μήνυμα μέσω βίντεο, χαιρετίζοντας τις τέχνες «που μας μαθαίνουν τι είμαστε, πού βαδίζουμε και πού θα βρεθούμε», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Παρούσα όμως ήταν η κόρη της Τσέλσυ, αλλά και ο Μπιλ Κλίντον, οι οποίοι εκφώνησαν λόγους.


Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζένιφερ Λόπεζ πραγματοποίησε μια συναυλία με δωρεάν είσοδο ως μέρος της ευρύτερης προσπάθειας συγκέντρωσης ψηφοφόρων και κινητοποίησες εθελοντών για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον. Η συναυλία της Τζέι Λο ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές διάσημους εκπροσώπους της μουσικής, καθώς ακολούθησαν ο Τζέι Zι στο Κλίβελαντ και κατόπιν η Κέιτι Πέρι στην Φιλαδέλφεια. Μάλιστα η Κέιτι Πέρι με τον Ορλάντο Μπλουμ είχαν κατά κοινή ομολογία το πιο επιτυχημένο κοστούμι για το φετινό Halloween όταν μεταμφιέστηκαν σε Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον!



Πρόσφατα, μαζί με την Χίλαρι ανέβηκε στο βήμα ο αθλητής-σύμβολο της πόλης και τρις πρωταθλητής του NBA Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος τάχτηκε ανοιχτά υπέρ της ενόψει των εκλογών και κάλεσε τον αμερικανικό λαό να την στηρίξει.Υποστηρίζω την Χίλαρι επειδή θα χτίσει πάνω στην κληρονομιά που άφησε ο καλός μου φίλος, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο "Βασιλιάς", ο οποίος έκανε μάλιστα δημόσια την πρόβλεψη πως η Χίλαρι Κλίντον θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία της χώρας.



Στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία στο Οχάιο βρέθηκαν και η Μπιγιονσέ με τον σύζυγό της Τζέι Ζι. «Θέλω η κόρη μου να μεγαλώσει βλέποντας μία γυναίκα να οδηγεί τη χώρα μας» δήλωσε η διάσημη τραγουδίστρια. «Ο Τραμπ δεν μπορεί να είναι ο Πρόεδρός μας.

«Σώστε αυτή τη χώρα, ψηφίστε την Χίλαρι», ήταν το μήνυμα της Μαντόνα σε συναυλία που έδωσε δωρεάν στην Washington Square και τραγούδησε μεταξύ άλλων το Imagine του Τζον Λένον.

Στη Φιλαδέλφεια η Χίλαρι είχε στο πλευρό της, εκτός από τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον και την κόρη της Τσέλσι, τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα, τον Τζον Μπον Τζόβι (ήταν και στις δυο συγκεντρώσεις παρών) και τον Μπρους Σπρίνγκστιν. Ο τελευταίος, άλλωστε, είναι γέννημα θρέμμα της συγκεκριμένης πόλης. «Βγάλτε φωτογραφίες γιατί έχετε πρώτη θέση στην Ιστορία» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Τζον Μπον Τζόβι.



Στη Βόρεια Καρολίνα η Χίλαρι αποθεώθηκε από τη Lady Gaga, που δεν ξέχασε να τονίσει πως και η ίδια είναι κόρη μεταναστών από την Ιταλία, σε μια έμμεση αναφορά στον Τραμπ και την άποψή του για τους μετανάστες.



Keywords
Τυχαία Θέματα