Ο Τζανέτος Φιλιππάκος στον εορτασμό της Αγίας Ειρήνης από τους Απόστρατους Αστυνομικούς Αθηνών

10:58 8/5/2018 - Πηγή: Pagenews

Στην Αθήνα η εκδήλωση οργανώθηκε με επιτυχία από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών

Αθηνών, Αντιστράτηγος ε.α. Χρήστος Κονταρίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Σ.Α.), Υποστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, εκπρόσωποι της ΠΟΑΞΙΑ, της ΠΟΑΣΥ, πολλοί εν ενεργεία Αστυνομικοί, πλήθος Απόστρατων Αστυνομικών με τις οικογένειες τους, αλλά και αρκετοί ιδιώτες φίλοι της Αστυνομίας.

Ο κ. Φιλιππάκος, με το πέρας της θείας λειτουργίας, απηύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με την ενοποίηση των Σωμάτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, που προέκυψε το 1984, ο εορτασμός της μνήμης της Αγίας Ειρήνης, συνεχίζει να τιμάται τόσο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, όσο και από τους Συνδέσμους Αποστράτων Αστυνομικών, ανά την επικράτεια.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών, κάθε χρόνο, λαμβάνει την ευσεβή πρωτοβουλία, για την διοργάνωση της γιορτής προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης. Και για αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Η Ελληνική Αστυνομία, ως διάδοχο σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής, αλλά και της Αστυνομίας Πόλεων, συνεχίζει την ιστορική παράδοση των παλιών σωμάτων, εξασφαλίζοντας καθημερινά την ασφάλεια των πολιτών και την κοινωνική ειρήνη. Η προσφορά, η αφοσίωση στο καθήκον, ακόμα και η αυτοθυσία, αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα του Έλληνα και της Ελληνίδας Αστυνομικού.

Μέσα από τη σημερινή γιορτή τιμάμε και την προσφορά των αποστράτων συναδέλφων, από τους παλιότερους της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων, ως τους νεότερους, που γαλουχήθηκαν μέσα στους κόλπους του ενοποιημένου Σώματος.

Μέσα από την προσωπική μου εμπειρία, θεωρώ ότι όσοι έχουν υπηρετήσει τα Αστυνομικά Σώματα, ουσιαστικά δεν αποστρατεύονται ποτέ. Μένει μέσα μας η ανάγκη για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και ταυτόχρονα διατηρείται αναλλοίωτη και η αγάπη και η αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Εύχομαι σε όλους και όλες, από καρδιάς, να μας ευλογεί η Αγία Ειρήνη και να μας δίνει δύναμη και υγεία. Χρόνια πολλά σε όλους σας, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στους αποστράτους μας των Σωμάτων Ασφαλείας».

Τέλος, ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων Αστυνομικών στο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ κατέθεσε στεφάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στον Έβρο ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος (pics&vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα