Ο Τραμπ υποδέχεται τον πρόεδρο της Αιγύπτου

17:43 1/4/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι θα συναντηθεί τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ και Σίσι αναμένεται να θέσουν επί τάπητος στην καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά και το ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα.


Στο Λευκό Οίκο αναμένεται σύντομα και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, αν και δεν έχει οριστεί ακόμα ακριβής

ημερομηνία. Δυο μέρες μετά, θα ακολουθήσει επίσκεψη και του βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα, γεγονότα στην ίδιο χρονική στιγμή, σηματοδοτούν μια κινητικότητα γύρω από την επίλυση του παλαιστινιακού.

Επισημαίνουμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι σχέσεις Καΐρου-Ουάσινγκτον ήταν μάλλον παγωμένες με τον Μπαράκ Ομπάμα να διακόπτει την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Αίγυπτο, λόγω ανησυχιών σε σχέση με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου φαίνεται ότι επενδύει πολύ στην σύγκλιση των δύο χωρών, αφού λίγο μετά τις αμερικανικές εκλογές, είχε πει πως «Ο αμερικανός πρόεδρος έχει βαθιά κατανόηση του τι συμβαίνει στην περιοχή και στην Αίγυπτο συγκεκριμένα».

Keywords
Τυχαία Θέματα