Ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Mario Centeno ...πέθανε την Κριστίν Λαγκάρντ (pic)


Ναι, κάποιοι αποφάσισαν να πεθάνουν την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και κάποιοι άλλοι, όπως αυτοί που διαχειρίζονται τον ψεύτικο λογαριασμό του νεοκελεγέντα Mario Centeno έσπευσαν να συνεχίσουν τη διάδοση των fake news, στέλνοντας συλλυπητήρια.

Η

αλήθεια βέβαια είναι ότι ούτε η Κριστίν Λαγκάρντ πέθανε ούτε ο Mario Centeno ανακοίνωσε το θάνατό της μέσω twitter. Η ιστορία είναι μία συνήθης τακτική πολλών στα social media. Μάλιστα ο ...Mario Centento έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται για αληθινό λογαριασμό αλλά για έναν ψεύτικο που χειρίζεται ο Ιταλός δημοσιογράφος Tommasso Debenedetti. Ωστόσο, ήταν πλέον αργά.

Όλα ξεκίνησαν με το μήνυμα «Η Κριστίν Λαγκάρντ μόλις μας άφησε».RIP. », το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι. Η φήμη πυρπόλησε κυριολεκτικά τα social media. Ένα νέο tweet κυκλοφόρησε μια ώρα αργότερα: «Πέθανε η Κριστίν Λαγκάρντ, οι συγγενείς της πολιτικού επιβεβαιώνουν». Για να δείξει μάλιστα ότι η είδηση είναι σωστή, το τελευταίο tweet συνοδευόταν με λινκ στο σάιτ Nécropédia (που διαβεβαίωνε, ωστόσο, ότι η Κριστίν Λαγκάρντ δεν πέθανε).

Η οικογένεια της διευθύντριας του ΔΝΤ διέψευσε κατηγορηματικά την «είδηση». Η ψεύτικη είδηση είχε προλάβει στο μεταξύ να κάνει τον γύρο του κόσμου. Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της Κριστίν Λαγκάρντ αναγκάστηκε να προβεί σε λακωνική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «διαψεύδεται κατηγορηματικά ο θάνατος της Κριστίν Λαγκάρντ».

A terrible news. Christine Lagarde, the managing director of the IMF has died suddenly minutes ago. No details.

Mario Centeno (@MCentenoEu) December 5, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα