Ο Κωνσταντίνος Μενούνος στο pagenews


Ο Κωνσταντίνος Μενούνος είμαι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες χορογράφους, χορευτές και χοροδιδασκάλους, που υπάρχουν στην πατρίδα μας. Τον αναζητήσαμε προκειμένου να μας πει την άποψή τογια το χορό που είναι το πάθος του και το εφαλτήριο για να μπει και στους κόλπους της υποκριτικής. Τον πετύχαμε σε πυρετώδη προετοιμασία καθότι εργάζεται ακατάπαυστα για την ανατρεπτική κωμωδία«Η δυστυχία του να έχεις πεθερά την Έμμα Μπράουν.

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

«Ο χορός είναι αγάπη… και η αγάπη ένας χορός… λέει και τα μάτια του γεμίζουν λάμψη. Ο χορός, είναι πολιτισμός,

είναι η θετική και αισιόδοξη ματιά στον κόσμο και προτρέπω μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν! Ξορκίζω τους φόβους μου χορεύοντας και νιώθω πως ξαναγεννιέμαι. Ηρεμώ και μετά μπορώ να σκεφτώ πιο ψύχραιμα.

Θεωρώ ότι είναι μια από τις μεγαλύτερες μορφές τέχνης ο χορός και από εκεί ξεκινούν όλα στη ζωή μου. Με βοήθησε επίσης να ασχοληθώ και με το θέατρο το οποίο αγαπώ εξίσου. Άλλωστε είναι κέρδος να μπορείς να χορεύεις και να υποκρίνεσαι συγχρόνως, επί σκηνής!

Φως στη ζωή μου δίνει ο χορός και ολοκλήρωση η υποκριτική. Αγαπώ και τα δύο εξίσου και προσπαθώ καθημερινά να φανώ αντάξιος των προσδοκιών μου.

Χορό μπορεί να ξεκινήσει ο καθένας, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. O χορός είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία»!

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1727 του Γάλλου χορευτή και χορογράφου Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO διοργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29.4), καλώντας μας να γιορτάσουμε την τέχνη της κίνησης του σώματος.

Σάββατο 28

Απριλίου, 17:00-20:00 Προαύλιος χώρος
Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ομόνοιας

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με ποικίλα είδη χορού σε συνεργασία με τον «Ελληνογεωργιανό
Πολιτιστικό Σύλλογο»

Κυριακή 29

Απριλίου, 14:00-15:00 Πλατεία Αγ.
Ειρήνης

Μουσικοχορευτικό δρώμενο με το σχήμα “Kamperia Percation”- Αφρικανικά
Κρουστά του Γιώργου Φασόλη και afrofusion χορούς

17:00-18:30 Θησείο- Αρχαία Αγορά- Αδριανού- Κυδαθηναίων

Περιπατητικό δρώμενο «Χορεύοντας με τους αρχαίους Έλληνες» με την
Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου. Θα συνοδεύσει το
μουσικό σχήμα άσκαυλων «ΦΥΣΗΛΑΤΕΣ».

19:00-23:00 Πλατεία Κεραμεικού

Κεντρική εκδήλωση με διάφορα είδη χορού

(ελληνικοί παραδοσιακοί, νησιώτικοι, λαϊκοί, πολυνησιακοί, ευρωπαϊκοί,
κ.λ.π.)

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα