Νεότερη επιδερμίδα: Με αυτές τις τροφές θα λάμπετε


Μπορεί να υπάρχουν κρέμες και σέρουμ που να υπόσχονται νεότερη επιδερμίδα, αλλά είναι γνωστό πως και η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο. Υπάρχουν, λοιπόν, τροφές που εγγυώνται υπέροχο δέρμα.

Ποιες είναι αυτές;

1) Λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, σολομός, τόνος, γαύρος): Αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης D, σιδήρου και ψευδάργυρου. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς αλλά και στην λάμψη της επιδερμίδας.

2) Ντομάτες: Περιέχουν βιταμίνη C και Β, φολικό οξύ, σελήνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό,

κάλιo. Οι ντομάτες μπορούν να βοηθήσουν την επιδερμίδα να ενυδατωθεί και να λάμψει.

3) Καρότο: Το λαχανικό- φάρμακο της φύσης. Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α που βελτιώνει την όραση, βιταμίνη C που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Τα καρότα χαρίζουν λάμψη και απαλότητα στο δέρμα λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν και προλαμβάνουν τη γήρανση της επιδερμίδας.

4) Εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, περγαμόντο): Θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα με τον πλούτο βιταμινών και αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και φρεσκάρουν την επιδερμίδα.\

Keywords
Τυχαία Θέματα