Νέα BMW 5: Business Class και στο παρκάρισμα

14:03 2/2/2017 - Πηγή: Pagenews

Του Νίκου Λιβανού

Θα διαθέτει υπηρεσία αναζήτησης χώρου στάθμευσης, θα καταναλώνει – αν και λιμουζίνα – μόλις 3,9 λίτρα/100χλμ, θα βρίθει σε τεχνολογικά καλούδια, ενώ θα περιποιείται τους εκλεκτούς επιβάτες της, όπως γνωρίζει ένας βαυαρός κατασκευαστής. Η νέα BMW 5 θα αποκτήσει την ερχόμενη άνοιξη μια ιδιαίτερα αποδοτική, πετρελαιοκίνητη έκδοση που θα κεντρίσει το φανατικών των ντίζελ επιδόσεων. Η νέα BMW

520d EfficientDynamics Edition έχει όλο το οικολογικό «πακέτο».

Ο νέος δίλιτρος, τετρακύλινδρος ντίζελ τεχνολογίας κινητήρας ( η BMW το ονομάζει TwinPower Turbo) αποδίδει 190 ίππους με ροπή (400 Nm από τις 750 έως και τις 2.500 σ.α.λ.) που «καταπίνει» εύκολα τα κιλά και τις απλόχερες διαστάσεις της πεντάμετρης λιμουζίνας. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται περίτρανα και από τις επιδόσεις του business σεντάν μοντέλου.


Τα 0-100χλμ/ώρα που πραγματοποιούνται σε 7,5 δεύτερα, παραπέμπουν σε πιο σπορ μοντέλα, ενώ το πιο γοητευτικό νούμερο στον πίνακα των τεχνικών χαρακτηριστικών είναι η κατανάλωση – ο μικτός κύκλος μέτρησης του εργοστασίου – που κυμαίνεται από τα 3,9 έως τα 4,3 λίτρα ( όσο δηλαδή ένα υβριδικό!). Θα συνδυάζεται με στάνταρ 8τάχυτο κιβώτιο Steptronic ενώ η βαυαροί μηχανικοί και σχεδιαστές αναφέρουν ότι το μειωμένο βάρος της BMW Sedan έναντι του προκατόχου της, έχει συμβάλει και αυτό με τη σειρά του στις υπεραισιόδοξες χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2.

Εκτός από τις τεχνολογικές – οικολογικές καινοτομίες του κάτω από το καπό, στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στον μακροσκελή σε ηλεκτρονικά καλούδια εξοπλισμό του θα συμπεριληφθεί και μια νέα υπηρεσία. Η υπηρεσία αναζήτησης χώρου στάθμευσης On-Street Parking Information.

H πρωτοποριακή υπηρεσία αξιοποιώντας το σύστημα πλοήγησης θα δίνει στον οδηγό πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα ελεύθερων χώρων στάθμευσης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από την ερχόμενη άνοιξη προς το παρόν σε δέκα γερμανικές πόλεις. Εκτός από τη νέα BMW Σειρά 5 θα προσφέρεται και σε άλλα μοντέλα, όπως την BMW X1, BMW Σειρά 2 Active Tourer και BMW Σειρά 2 Gran Tourer.

Keywords
Τυχαία Θέματα