ΝΔ: Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα


Στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στα Ίμια, στην ΑΟΖ της Κύπρου, των εξελίξεων στο Σκοπιανό, αλλά και της υπόθεσης της Novartis.

Η συνεδρίαση υπό την Προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

ΝΔ: Δεν ανεχόμαστε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας

«Μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, επιμένοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον τούρκο ομόλογό του, για να λάβει την απάντηση κυβερνητικού αξιωματούχου να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του.

Ταυτόχρονα -προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος- η Άγκυρα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο.

«Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο έλληνας πρωθυπουργός με τον τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

-Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες
-Ότι τα Ίμια είναι ελληνικά
-Ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα