ΝΔ: Μονόδρομος οι εκλογές μπροστά στον "εφιάλτη" του 4ου μνημονίου


Ως εφιάλτης , φαντάζει για τη ΝΔ , το ενδεχόμενο επιβολής από τους δανειστές ενός 4ου μνημονίου στη χώρα μας, το οποίο θα συνδεθεί με την διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Οι φήμες ότι η τρόικα, με επικεφαλής τον Γερμανό υπουργό οικονομικών, εξετάζει μια τέτοια πιθανότητα, έχει φτάσει εδώ και καιρό στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και δεν είναι λίγα τα στελέχη, που τονίζουν ότι ο κ. Τσίπρας

είναι πιθανόν να εκμεταλλευθεί την κατάσταση και αφού αποδράσει σε χρόνο, όπου ο ίδιος θα επιλέξει, θα “φορτώσει” το 4ο μνημόνιο στην “πλάτη” της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ουσιαστικά, τα στελέχη, που κάνουν αυτές τις εκτιμήσεις, αναφέρονται στο σενάριο της “δεξιάς παρένθεσης”, καθώς ο σημερινός πρωθυπουργός θα θελήσει να περιορίσει με μια τέτοια επιλογή, τον χρόνο παραμονής της ΝΔ στην εξουσία. Για τους λόγους αυτούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσφύγει – εδώ και τώρα – στην λαϊκή ετυμηγοριών, έτσι ώστε να μην συνεχιστεί το σημερινό τέλμα , που πιθανώς να είναι και η αιτία για τις σκέψεις για ένα 4ο μνημόνια.

Πρόσωπα, τα οποία είχαν χειριστεί τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά, θεωρούν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα η τρόικα να δώσει το θέμα του χρέους, πριν ολοκληρωθεί το τρέχον μνημόνιο. Σημειώνουν δε, ότι "ο κ. Σόμπλε είναι απολύτως σαφής σε αυτό το θέμα. Ακόμη, όσοι γνωρίζουν το τί συμβαίνει στα “eurogroup”, προβλέπουν πάντα με ασφάλεια, ότι όλοι λένε τις απόψεις τους και στο τέλος, επικρατεί η θέση του Βερολίνου”.

Για τη ΝΔ, η μόνη επιλογή για να μην υπάρξει συνέχιση των μνημονίων στην χώρα είναι να γίνουν άμεσα εκλογές και από αυτές να προκύψει πολιτική αλλαγή. Η ΝΔ, σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα θέματα, που έχουν σχέση με τους φόρους και παράλληλα να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στους τομείς των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων, ως αντίβαρο στην χαλάρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από την Κρήτη χθες, επέμεινε στην ανάγκη των εκλογών και χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό “ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων”. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι οι πολυσυζητημένες αλλαγές δεν ήταν τίποτε άλλο πάρα ένα “πυροτέχνημα” που δεν διήρκεσε ούτε ένα 24ωρο, καθώς εφόσον δεν αλλάζει η αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία προοπτική. «Τα όσα ζούμε σήμερα” - επεσήμανε, μιλώντας στην νομαρχιακές οργανώσεις Χανίων – Ρεθύμνης - “έχουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου» και προειδοποίησε: «Αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς και με αυτά τα μυαλά, τα χειρότερα θα είναι μπροστά μας”. “Εμείς” - πρόσθεσε - “θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Και θα βάλουμε πλάτη στη διεθνή σκηνή για τη διασφάλιση των καλύτερων συμφωνιών για τη χώρα μας. Πάντα βοηθούσαμε και βοηθάμε γιατί είμαστε παράταξη εθνικής ευθύνης και πατριωτικού καθήκοντος.

Ο κ. Μητσοτάκης, τάχθηκε υπέρ της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να ξεκινήσει και η ουσιαστική συζήτηση για την απομείωση του χρέους και διευκρίνσιε ότι “μια αξιόπιστη μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση θα είχε ήδη πετύχει αυτούς τους στόχους. Θα είχε βρεθεί σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση αν είχε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αντί να πορεύεται με διαρκή πισωγυρίσματα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πραγματική βούληση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα