Απαλλαγείτε από το σύνδρομο του Τιτανικού!


Η κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα, θυμίζει τιτανικό! "Βυθιζόμαστε" και η ορχήστρα παίζει. Εξηγώ, τί εννοώ: Βάζοντας στην άκρη την οικονομική κρίση, βλέπουμε ότι τα όσα διαδραματίζονται μπροστά μας, προκαλούν φόβο και τρόμο. Οι απειλές της Τουρκίας, οι θάνατοι μεταναστών στα περιβόητα hot spots, η έξαρση της ανομίας, όπως αυτή εκφράστηκε με τον πυρπολισμό αυτοκινήτων στα Πετράλωνα και άλλα πολλά, δείχνουν ότι η χώρα έχει "βυθιστεί" στο χάος. "Βουλιάζει" καθημερινά όλο και περισσότερο.

Το συμπέρασμα αυτό, στο οποίο καταλήγουν αναλυτές αλλά και απλοί άνθρωποι, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται

η πολιτική ηγεσία του τόπου και ειδικότερα η κυβέρνηση. Αντί να σημάνουν συναγερμό, να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία πλέον μας απειλεί ως κράτος και ως λαό, ασχολούνται με τα ραπανάκια και την όρεξη... Χαμογελούν και τραγουδούν, θεωρώντας ότι με αυτή την τακτική θα ξεπεραστεί το πρόβλημα, θα λυθεί από μόνο του και οι πολίτες θα κρατηθούν ήρεμοι, δεν θα αντιδράσουν.

Τα εγκαίνια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η περιοδεία του αυτή την ώρα στη Θράκη δεν προκαλεί μόνο απορία στους πολίτες, αλλά και αγανάκτηση. Οι απλοί άνθρωποι βλέπουν ότι τους κυβερνώντες του ενδιαφέρει μόνο το φαίνεσθαι και όχι η ουσία. Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον καθημερινά όλο και περισσότερο ότι την ηγεσία της χώρας την ενδιαφέρει να δείξει ότι απλά υπάρχει, ότι κινείται. Αποδεικνύεται δε στην πράξη ότι η ίδια φοβάται να "αγγίξει" το πρόβλημα.

Μας παίζουν μουσική, διακατεχόμενοι από το σύνδρομο του Τιτανικού. Όπως δεν σώθηκαν οι επιβάτες του Τιτανικού με τη μουσική, έτσι δεν θα σωθούμε κι εμείς, αν συνεχιστεί η ίδια τακτική από όσους έχουν την ευθύνη του λαού, όσοι κρατούν στα χέρια τους την τύχη της χώρας.

Για να επιβιώσουμε ως κοινωνία και ως λαός, πρέπει να εγκαταλειφθεί εδώ και τώρα η τακτική της εικονικής πραγματικότητας. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα, γιατί η έκρηξη δεν θα αργήσει να γίνει!

Keywords
Τυχαία Θέματα