Μοσκοβισί: Υπάρχει η θέληση για λύση!


Σε ρόλο... "πυροσβέστη" ως προς τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-δανειστών κατέφτασε ο Γάλλος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί την Τετάρτη στην Αθήνα, ο οποίος είδε τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο σε μία συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε, ως ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Εξερχόμενος του υπουργείου Οικονομικών, όπου έγινε το ραντεβού με τον κ. Τσακαλώτο, ο Μοσκοβισί τόνισε πως υπάρχει η βούληση, για να βρεθεί λύση

στο ελληνικό ζήτημα, ωστόσο επεσήμανε πως απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια.

"Υπάρχει πρόοδος, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Εγώ και ο Ντάισελμπλουμ έχουμε εντολή να βρούμε λύση", είπε ο ίδιος.

"Προετοιμαζόμαστε για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και ελπίζουμε να βρεθεί μια λύση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης", συμπλήρωσε ο Γάλλος Επίτροπος.

"Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη. Η κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη, η πρόβλεψη μας είναι ότι μπορεί να γίνει καλύτερη το 2017 και να υπάρξει υπεραπόδοση αλλά γι' αυτό χρειάζονται προσπάθειες και μεταρρυθμίσεις ώστε να υπάρξει εμπιστοσύνη", τόνισε ο Μοσκοβισί.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος Επίτροποςμεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα ακολουθήσει ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12:30.

Αργότερα, θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα