Μοσκοβισί: Θα μιλήσουμε για την Ελλάδα στο Eurogroup


"Δικαιολογημένα αισιόδοξος" για μια θετική συζήτηση για τα της Ελλάδος στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, την ώρα που η Γερμανία αρνείται να δεχθεί το θέμα στην ατζέντα.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Επίτροπος έκανε λόγο για "πολύ σημαντική πρόοδο" που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, χρειάζεται

ακόμα λίγη πρόοδος για να κλείσει η αξιολόγηση, την οποία συνέδεσε με την επίσκεψή του στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

"Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι να χτίσουμε μια ιστορία επιτυχίας" υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος αναφερόμενος στην επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο Π. Μοσκοβισί επανέλαβε πως εφόσον η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, έτσι και οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους και να δεχθούν να προχωρήσουν σε "θετικές συνομιλίες" για το ελληνικό χρέος, ζητώντας και πάλι "συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους".

​Τι λέει ο επικεφαλής του Eurogroup

"Στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες και θα τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν το χρέος τους", τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ωστόσο επιμένει στο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Bloomberg, οι θεσμοί ζητούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ιδιωτικοποιήσεις. "Θα μας ενημερώσουν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου αλλά απ’ όσα ακούω οι συζητήσεις είναι πολύ παραγωγικές και πολύ πρόοδος έχει συντελεστεί".

Προσβλέπουμε στο επόμενο βήμα στο πρόγραμμα, σημείωσε ο ίδιος, για να προσθέσει πως το χρέος έχει ήδη συζητηθεί στο Eurogroup του Μαΐου. Τότε, ειπώθηκε ότι θα γίνουν κάποια επιπλέον βήματα για να μειωθεί το βάρος σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. "Eχουμε κάποια επιπρόσθετα μέτρα έτοιμα, αν χρειαστούν για το 2018, οπότε τελειώνει το πρόγραμμα", σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα