Μόσχα: Συντριβή αεροσκάφους με 71 νεκρούς - Βρέθηκε το "μαύρο" κουτί (pics &vid)


Ένα αεροσκάφος τύπου Antonov An-148 της Saratov Airlines, που μετέφερε 65 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, συνετρίβη, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, το μεσημέρι της Κυριακής.

Το αεροσκάφος των αερογραμμών Saratov Airlines, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας με κατεύθυνση εκείνο της πόλης Όρσκ στη Νότια Ρωσία. Αφού έφτασε τα 6,400 πόδια, χάθηκε από τα ραντάρ καθώς κατέπεσε κοντά στη Μόσχα.

Το γραφείο του Ρώσου εισαγγελέα με

αρμοδιότητα στις μεταφορές, δήλωσε ότι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, που κατέπεσε σε περιοχή της Μόσχας, είναι όλοι νεκροί, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IFAX.

Σχεδόν τέσσερις ώρες μετά τη συντριβή, οι ρωσικές Αρχές ενημέρωσαν ότι το «μαύρο» κουτί βρέθηκε στο σημείο των ερευνών.

Опубликованы первые фото и видео с места крушения Ан-148 в Подмосковье: https://t.co/m7Naect4yB pic.twitter.com/85jMkCIdGW

Life | Новости (@lifenews_ru) February 11, 2018

Σύμφωνα με το Sputnik ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για εγκληματική ενέργεια.



Διαλύθηκε στον αέρα σκορπίζοντας συντρίμμια και πτώματα

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες συγκλονιστικές μαρτυρίες για την αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του αεροσκάφους που κόστισε τη ζωή σε συνολικά 71 άτομα. Το αεροπλάνο συνετρίβη λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Ένας αυτόπτης δήλωσε ότι «Η έκρηξη ήταν τεράστια. Σείονταν τα πάντα. Άκουσα τον θόρυβο από τις τουρμπίνες. Μετά σιωπή. Η έκρηξη έκανε τα τζάμια να τρίξουν εδώ στο έδαφος»

Όπως μετέδωσε το Sky News, αυτόπτες ανέφεραν ότι το μοιραίο αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, διασκορπίζοντας στο έδαφος συντρίμμια και πτώματα, σε μία χιονισμένη πλαγιά, κοντά στο χωριό Argunovo.

Βρέθηκαν δύο σοροί

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο πτώματα στην περιοχή της πτώσης του μοιραίου αεροσκάφους ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, σύμφωνα με τις μεταδόσεις τηλεοπτικών σταθμών.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι νεκροί είναι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, που κατέπεσε σήμερα κοντά στην Μόσχα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Βλαντιμιρ Πούτιν: Να γίνει διερεύνηση των αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας



Εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση της συντριβής του αεροσκάφους της Saratov Airlines έδωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Τόνισε δε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας ήδη βρίσκονται επί ποδός για την αναζήτηση των αιτιών της αεροπορικής τραγωδίας, που στοίχισε τη ζωή 71 ανθρώπων.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της τραγωδίας, δεσμευόμενος ότι θα χυθεί φως στην υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα