Μικροένταση στο μπλόκο των Ευζώνων


Μικρή ένταση προκλήθηκε νωρίτερα κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όταν αγρότης επιχείρησε με το τρακτέρ του να παρακάμψει τις αστυνομικές δυνάμεις και να κατευθυνθεί στον κόμβο της Ειδομένης, όπου οι αγρότες θέλουν να στήσουν το μπλόκο τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης «σπεύσαμε στο σημείο και ύστερα από διαβουλεύσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις

τελικά ο συνάδελφος δεν πήγε αυτόφωρο και με το τρακτέρ του επέστρεψε στο σημείο όπου είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι».

Στις 14.00 αγρότες και κτηνοτρόφοι προτίθενται να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του σημείου όπου βρίσκονται από χθες για μία ώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση στον κόμβο της Ειδομένης.

Αύριο αναμένονται στο σημείο αγρότες από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς. Αγρότες από τη Χαλάστρα έφτασαν ήδη στα διόδια των Μαλγάρων, όπου χθες στήθηκε μπλόκο και αύριο ή την Τρίτη αναμένεται να κατευθυνθούν κοντά στους Ευζώνους.

Ανάπτυξη αγροτικών μπλόκων στη δυτική Μακεδονία
Την ανάπτυξη των αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, αρχής γενομένης απο αύριο μέχρι και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η χθεσινοβραδινή ευρεία σύσκεψη των εκπροσωπών συντονιστικών επιτροπών της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρη Μόσχο.

Αν και οι αγρότες δεν γνωστοποίησαν τα ακριβή σημεία, δεδομένο θεωρείται το στήσιμο μπλόκου αύριο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο 'Αργος Ορεστικό. Οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, επικύρωσαν την απόφασή τους να στηθεί αύριο το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Επανασχεδιασμός δράσεων στην κεντρική Μακεδονία
Ο επανασχεδιασμός των δράσεων βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών διαβουλεύσεων των αγροτών της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από το «μενού» των κινητοποιήσεων που σχεδιάζουν το τελευταίο διάστημα, δεν λείπει και το στήσιμο μπλόκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα