Μίχαλος: Να στηριχθούν οι υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε δυσχερή θέση λόγω της αδυναμίας άντλησης κεφαλαίων κίνησης, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε ομιλία του στο συνέδριο "Πολιτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα" που συνδιοργανώνει

σήμερα στην Αθήνα το υπουργείο Οικονομίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εξαιτίας της ελλιπούς πρόσβασης στις πηγές ρευστότητας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αναφέρθηκαν τόσο ο κ. Μίχαλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, αν και υπάρχουν προγράμματα χρηματοδότησης ωστόσο, η απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων είναι χαμηλή τουλάχιστον σε σχέση με τις ανάγκες των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ακάλυπτες.

Μεταξύ των προτάσεων που ανέφερε ο ίδιος είναι και η πρόταση να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, όπως είναι τα Επιχειρηματικά Κεφάλαια και η Συμμετοχική Χρηματοδότηση, με συγκεκριμένα κίνητρα για τις μικρές και μεσαίες επενδύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα