Μια βόλτα στην καρδιά της πόλης!


Υπάρχει ένα σημείο σ’ αυτή την πόλη που θα έλεγε κανείς πως δεν κοιμάται ποτέ… μια πλατεία που έχει δει τα πάντα!

Δεν γνωρίζει μόδες, δεν γνωρίζει εποχές... μια πλατεία που την έχουμε όλοι τραγουδήσει... η πλατεία Μαβίλη.

Ανάμεσα σε δικηγορικά γραφεία, νοσοκομεία, πρεσβείες, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς... μια μικρή φωλιά θα έλεγε κανείς, με συγκεκριμένα μαγαζιά, που παραμένει "ζωντανή" και "ξύπνια" 7 μέρες τη εβδομάδα, 24 ώρες τη μέρα... γνωστή για την "καντίνα" της (που τώρα έχει απλά μεταφερθεί λίγα μέτρα πιο πέρα), για το σιντριβάνι της, για το περίπτερο και την μπύρα

στο παγκάκι…. για το "ΛΩΡΑΣ", για το "ΜΠΡΙΚΙ".


Για μένα αυτή η πλατεία έχει αναμνήσεις από όλη μου τη ζωή! Είναι σαν να την θυμάμαι “από πάντα”, από όταν πήγαινα σχολείο μέχρι και σήμερα είναι η "σταθερά" μου, το βραδινό στέκι, κάτι σαν "σπίτι"...

Tο εντυπωσιακό με αυτό το μέρος είναι ότι μπορούσες πάντα να δεις τα πιο ετερόκλητα άτομα να συνυπάρχουν, χωρίς να ενοχλείται ή να παραξενεύεται κανείς. Από 70 ετών ηλικίες μέχρι 20, από μεγαλοδικηγόρους μέχρι φοιτητές, από τεχνοκράτες μέχρι αντιεξουσιαστές.

Δημοσιογράφους και μοντέλα, αθλητές και γιατρούς. Ζευγαρωμένους και single... ευνοεί τα "συναισθήματα" και τα αισθήματα αυτή η πλατεία... έχω χαρεί κάθε καινούργιο μου έρωτα εκεί, και τον έχω κλάψει επίσης όταν “τέλειωσε”.

Oι άνθρωποι σταθεροί μέσα στα χρόνια... σχεδόν δεύτερη οικογένεια πια...

Η αγαπημένη Σμαράγδα και ο Θοδωρής στο Μπρίκι...

Ο Παναής στο Λώρας.... το MG όταν όλα τα άλλα κλείσουν...

Την αγαπώ την πλατεία και το χειμώνα αλλά πιστεύω ότι είναι στα καλύτερα της όταν ανοίγει ο καιρός... τώρα δηλαδή!

Σαββατοκύριακο έρχεται, οι πόρτες και τα παράθυρα των μαγαζιών έχουν ανοίξει, μια βόλτα από εκεί είμαι σχεδόν σίγουρη πως θα σας κάνει να περάσετε καλά!

Μια βόλτα στην καρδιά αυτής της πόλης!

Keywords
Τυχαία Θέματα