Μεξικό: Ανακαλύφθηκε εντυπωσιακό υποβρύχιο δάσος (vid)


Πρόκειται για το υποβρύχιο δάσος, είκοσι μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Κόλπου του Μεξικού, που διαθέτει δέντρα με άθικτο φλοιό.

Ο δημοσιογράφος Ben Raines ανακάλυψε το δάσος μετά από συνομιλίες με τους ψαράδες που ανέφεραν μια «ασυνήθιστη» δραστηριότητα στην περιοχή. Το δάσος είναι θαμμένο κάτω από ιζήματα, τα οποία το προστατεύουν από την αποσύνθεση, ως αποτέλεσμα της τελευταίας εποχής των παγετώνων.

Όπως αναφέρει το mygreekholiday.gr, αφού ο τυφώνας Ιβάν αποκάλυψε το δάσος, εκεί δημιουργήθηκε ένα ακμάζον οικοσύστημα. Η καθηγήτρια Kristine DeLong στο Τμήμα Γεωγραφίας

& Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου LSU αναφέρει: “Τα δέντρα δεν αποσυντέθηκαν λόγω της παρουσίας παχιάς λάσπης. Χωρίς οξυγόνο, η αποσύνθεση δεν μπορούσε να συμβεί στο υποβρύχιο περιβάλλον”.

Χρησιμοποιώντας προηγμένες μηχανές σόναρ, οι ερευνητές ανακάλυψαν επιπλέον δέντρα που εξακολουθούν να είναι θαμμένα περίπου 3 μέτρα κάτω από το ίζημα. Οι εμπειρογνώμονες χρησιμοποίησαν επίσης ραδιο-άνθρακα για να διακρίνουν την κατά προσέγγιση ηλικία των δασών.

Keywords
Τυχαία Θέματα