Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη


Το πιθανότερο είναι ότι μεγαλώνοντας άκουγες σε καθημερινή βάση ότι τα πορτοκάλια σου προσφέρουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C, που χρειάζεται ο οργανισμός σου καθημερινά. Παρόλο που είναι σωστό, αυτό που ξεχνούσαν να σου πουν είναι ότι υπάρχουν κι άλλες τροφές, που μπορούν να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σου.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Journal of Cancer, η α-καροτίνη που περιέχεται στα καρότα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη έως και 54%, αρκεί να καταναλώνεις τη συγκεκριμένη

τροφή τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, ένα καρότο μεγάλου μεγέθους περιέχει 2.500 μικρογραμμάρια βιταμίνης C, αλλά, σύμφωνα με την έρευνα, μόνο 50 ημερησίως είναι αρκετά για να πάρεις όλα τα οφέλη του.

Επομένως, πρόσθεσε τα καρότα στην διατροφή σου με τον πιο απλό τρόπο: χτύπα τα στο μίξερ και πιες το χυμό τους κάθε πρωί. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο εκτίθενται πολύ λιγότερο στην υψηλή θερμοκρασία και τον αέρα, διατηρώντας περισσότερα θρεπτικά συστατικά μέχρι να τα καταναλώσεις. Ασπρο πάτο, λοιπόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα