Με "όπλο" τις δημοσκοπήσεις η στρατηγική Μητσοτάκη για την κάλπη


Με "όπλο" τις δημοσκοπήσεις, που τον εμφανίζουν να έχει σταθερό προβάδισμα σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει σήμερα από την Κρήτη την πορεία του προς τον λαό, με στόχο να παρουσιάσει τους άξονες επάνω στους οποίους στηρίζεται το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος σήμερα και αύριο περιοδεύει στους νόμους Ρεθύμνης και Χανίων, θα δώσει έμφαση στη ανάγκη δημιουργίας μιας αναπτυξιακής προοπτικής για την χώρα, κάτι -που όπως θα επισημαίνει - θα δημιούργησει ευκαιρίες για δουλειές, θα προσελκύσει επενδυτές και θα τονώσει την πραγματική οικονομία. Στο πλαίσιο των επαφών του με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με παραγωγικές τάξεις ο επικεφαλής της ΝΔ θα επαναλάβει την θέση του για την άμεση διεξαγωγή προωρων εκλογών, λέγοντας ότι "μόνο με πολιτική αλλαγή , μπορεί η χώρα να βγει απο το σημερινό τέλμα της στασιμότητας, των καθυστερήσεων και των παλλινωδιών". Θα φέρει μάλιστα, ως παράδειγμα την απόπειρα να επενδύσει στη Ελλάδα ο Εμίρης κατάρ, οποίος σήμερα εχει ...μετατραπεί απο επενδυτών σε...κατηγορούμενο, λόγω του ελληνικού Δημοσίου!

Στο μεταξύ ίσως και σήμερα να υπάρξει και η πρώτη - επίσημη τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό . Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί οτι οι αλλαγές προσώπων, στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός, δεν ηταν τίποτε άλλο από μια ανακύκλωση των ίδιων φθαρμένων υλικών. Κατά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσες αλλαγές και να κάνει, δεν μπορεί να δώσει λύση στα πολλά και ποικίλα πρόβληματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Χθες, σε ενημερωτικό σημείωμα, που διένειμε η γραμματεία πολιτικού σχεδίου της ΝΔ στους βουλευτές του κόμματος, τονίζεται ότι ο κ. Τσίπρας:

-Αναβάθμισε τους «κολλητούς» του φίλους με χαρακτηριστική περίπτωση τον κ. Παππά. Ο αποτυχημένος υπουργός - καναλάρχης, που προσωποποίησε επί πολλούς μήνες τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις στο τηλεοπτικό τοπίο, επιβραβεύτηκε με υπουργείο, που αφορά το σύνολο της ψηφιακής πολιτικής διατηρώντας και την αρμοδιότητα των Μ.Μ.Ε.

-Για να βολέψει τον έτερο «κολλητό» του, Αλέκο Φλαμπουράρη έφτιαξε Υπουργείο με αρμοδιότητα τα … ρουσφέτια, δίνοντας θεσμική υπόσταση στις αγοραίες πελατειακές λογικές του ΣΥΡΙΖΑ

-Τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ένα πρόσωπο που έχει ταχθεί υπέρ του διπλού νομίσματος, αμφισβητώντας στην ουσία την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη

-Στον τομέα της Υγείας, που βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, διατηρηςε το δίδυμο που προκαλεί με την ανικανότητα, την αλαζονεία και τον αυταρχισμό του.

-Τοποθέτησε μια σειρά νέα πρόσωπα, προσωπικές εφεδρείες του Αλέξη Τσίπρα, για να διαχειριστεί μαζί τους την επόμενη μέρα από την ήττα στις βουλευτικές εκλογές. Για τους ανέργους και τους συνταξιούχους δεν έχει σημασία ποιος τους εξαπατά και καταστρέφει τη ζωή τους, ο κ. Κατρούγκαλος ή η διευθύντρια του γραφείου του που έγινε υπουργός.

-Εγκλωβίζει εσωκομματικούς αντιπάλους, με χαρακτηριστική περίπτωση τον Πάνο Σκουρλέτη, που επιβεβαιώνουν την αναξιοπιστία τους. Η εμμονή τους σε ιδεοληπτικές θέσεις ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις ξεπερνιέται από τη βουλιμία τους για εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα