Μαξίμου: Έρχονται οι θεσμοί τη Δευτέρα


Τη Δευτέρα 3 Απριλίου επιστρέφουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά από πρόταση του EWG για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της ημέρας για να λάβουν την τελική απόφαση και να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως τη Μεγάλη Εβδομάδα και πιθανότατα τη Μεγάλη Τετάρτη θα κατατεθούν στη Βουλή

για άμεση ψήφιση τα μέτρα. Αυτό βέβαια εάν στις 7 Απριλίου υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup. "Είναι μια πιθανότητα, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της διαπραγμάτευσης", λένε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τα μέτρα φαίνεται πως θα πάνε στη Βουλή με διαδικασίες εξπρές, είτε με τη μορφή νομοσχεδίου επείγοντος ή κατεπείγοντος.

Γύρω από το ζήτημα επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα το τοπίο είναι “θολό”, καθώς η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί Ανίκα Μπράιτχαρντ, σε δηλώσεις της από τις Βρυξέλλες τόνισε πως προς το παρόν δεν έχει οριστεί σχετική ημερομηνία.

“ Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους”, υπογράμμισε.

Η ρήξη Τσίπρα – Τσακαλώτου

Εμπλοκή υπήρξε στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, εξαιτίας διαφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάψει προσύμφωνο συμφωνίας με τους δανειστές για το χρονοδιάγραμμα και τις περικοπές στις συντάξεις. Ωστόσο, ο πρωθυπόυργός εξέφρασε τη διαφωνία του κρίνοντας πως δεν θα περάσει και ζητώντας από τον υπουργό να στείλει επιστολή στους θεσμούς για να ζητήσει να αλλάξουν όσα είχαν συμφωνηθεί αρχικά για εξοικονόμηση 1% στο ΑΕΠ από τις περικοπές των συντάξεων από το 2019.

Το ΔΝΤ, ωστόσο, θεώρησε “εχθρική ” τη συγκεκριμένη ενέργεια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ξανά το θέμα των εργασιακών και των ομαδικών απολύσεων.

Το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, διέψευσε τη συγκεκριμένη πληροφορία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “ τα περί προσυμφώνου Τσακαλώτου-Θεσμών και τα περί "μπλόκου" του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα