Μάριο Σεντένο: Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα φέτος


Θετικά τα νέα για την Ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τον επικεφαλή του Eurogroup Μάριο Σεντένο, αφού η χώρα φαίνεται πως οδεύει στο να γυρίσει σελίδα και να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα την φετινή χρονιά.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως '' θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια, με βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές στο τέλος του προγράμματος''. '' Σε ό,τι αφορά την επόμενη

μέρα, η Ελλάδα θα επωφεληθεί από κίνητρα ώστε να παραμείνει σε τροχιά συνέχισης της -υπό εθνική ιδιοκτησία- μεταρρυθμιστικής διαδικασίας'' πρόσθεσε.

Ο Σεντένο αναφέρθηκε στο πορτογαλικό success story, όπως το αποκάλεσε, τονίζοντας ''Αν σας έλεγα ότι η Πορτογαλία, υπό μία κεντροαριστερή κυβέρνηση, σε δύο χρόνια θα μείωνε το έλλειμμά της από το 4,5% στο 1,2% το 2017, ότι θα επιτύγχανε πρωτογενή πλεονάσματα κοντά στο 3%, ότι θα μείωνε την ανεργία κατά περισσότερο από 30%, θα είχε ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και θα ανακτούσε την επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης, πιθανότατα δεν θα το πιστεύατε''.

Επίσης, δήλωσε υπέρ της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης πρέπει να είναι ψηλά στις προτεραιότητες, είπε μεταξύ άλλων. Τέλος, σχετικά με πορεία της Ευρωζώνης, σημείωσε πως σήμερα, η οικονομία της είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Αυτό που άρχισε ως μια εύθραυστη ανάκαμψη το 2013, έφτασε τελικά να γίνει μία ισχυρή οικονομική επέκταση, σημείωσε, επισημαίνοντας πως μέχρι τώρα έχουμε δει 18 διαδοχικά τρίμηνα αύξησης του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα