Μάριο Σεντένο: Η Ελλάδα οδεύει προς επιτυχή έξοδο από το μνημόνιο


Την άποψη του ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να βγει με επιτυχία από το πρόγραμμα τον Αύγουστο, εξέφρασε ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υυποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα, στις Βρυξέλλες.

''Η Ελλάδα έχει περάσει τα πιο δύσκολα

στάδια'' ανέφερε ο Mάριο Σεντένο, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία, που έρχονται από την ελληνική οικονομία στις Βρυξέλλες είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Η Ελλάδα έχει επιστρέψει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε ανάπτυξη ήδη από το 2017 και ανακτά την πρόσβασή της στις αγορές. Υπενθύμισε από την άλλη, ότι το Eurogroup έχει συμφωνήσει στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, με τον πλέον ομαλό τρόπο και ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα, εκτός από δύο που εκκρεμούν, ενώ η γενική αξιολόγηση είναι θετική. Όπως εξήγησε, μόλις ικανοποιηθούν και τα τελευταία προαπαιτούμενα, θα δοθεί το πράσινο φως για την επόμενη εκταμίευση, μέρος της οποίας θα πάει στη δημιουργία ταμειακού αποθέματος που θα χρειαστεί η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα.

''Αν συνεχιστούν οι σημερινές πολιτικές, η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να εξέλθει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο''τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο Μάριο Σεντένο συμπλήρωσε ότι τους επόμενους μήνες το Eurogroup θα πρέπει να εξετάσει την ομαλή επιστροφή της Ελλάδας σε μια ''βιώσιμη χρηματοδότηση από τις αγορές'', ενώ τόνισε ότι με την ομόφωνη δέσμευση του Eurogroup του Ιουνίου του 2017, η τεχνική δουλειά για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους έχουν ξεκινήσει.

''Είναι σημαντικό να καθοριστεί το πλαίσιο που θα διέπει την περίοδο μετά το πρόγραμμα, ούτως ώστε η ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της και να αφήσει τα χρόνια της κρίσης πίσω'', κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα