Μαδούρο: Καράκας και Άγκυρα μοιραζόμαστε το ίδιο όνειρο


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα επισήμανε το κοινό όραμα που μοιράζεται το Καράκας με την Άγκυρα για έναν "διαφορετικό κόσμο".

"Αυτό δεν είναι μονάχα δυνατό, είναι απαραίτητο" υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για έναν "πολυπολικό κόσμο όπου καθένας μπορεί να βρει τη θέση του".

"Επιθυμούμε να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και

της Τουρκίας" δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ερντογάν.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε ότι "δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη βούληση του λαού". "Πιστεύουμε ότι οι εξωτερικές παρεμβάσεις το μόνο που κάνουν είναι να επιδεινώνουν τα προβλήματα. Ελπίζουμε ότι η Βενεζουέλα θα βρει μια λύση στα προβλήματά της μέσω της λογικής, του διαλόγου και της συμφιλίωσης" τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν μάλιστα αναφέρθηκε στην οικοδόμηση ενός τέμενους στο Καράκας και επισήμανε το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines συνεχίζει τις πτήσεις της στη Βενεζουέλα.

"Αν και πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις τους προς τη Βενεζουέλα, η Turkish Airlines δεν θα αφήσει μόνο του τον λαό της Βενεζουέλας" υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα