Λοτζέσκι, το μεγάλο φαβορί για τον Παναθηναϊκό


Έχοντας ξεκαθαρίσει την μεγαλύτερη εικόνα του ρόστερ της νέας χρονιάς, ο Τσάβι Πασκουάλ και οι συνεργάτες του είχαν βγει στην αγορά τις τελευταίες μέρες ώστε να βρουν τον παίκτη που θα καλύψει το κενό στη θέση «2-3» και θα ολοκληρώσει το «παζλ» του Παναθηναϊκού Superfoods της σεζόν 2017/2018.

Οι λύσεις που εξετάστηκαν από τον Ισπανό τεχνικό ήταν πολλές, ωστόσο αυτός που αποτελεί τον... εκλεκτό των νταμπλούχων Ελλάδας

είναι ο Ματ Λοτζέσκι. Ο 32χρονος σμολ φόργουορντ παραμένει εδώ και αρκετό καιρό στη... δεξαμενή των free agents και αποτελεί πλέον το φαβορί για την τελευταία θέση του «πράσινου» ρόστερ της νέας σεζόν.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ψηλά στη λίστα του τον Αμερικανό άσο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον Πειραιά. Ο έμπειρος τεχνικός έκρινε πως ο Λοτζέσκι μπορεί να ταιριάξει αρμονικά με το «πράσινο» σύνολο και πως μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία στην περιφέρεια της ομάδας αλλά και να την ανεβάσει επίπεδο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο «Λότζο» μπορεί να προσφέρει μεγάλη ποιότητα σε οποιοδήποτε σύνολο, δημιουργία, επιθετικές λύσεις και κυρίως, καλάθια έξω από την γραμμή των 6,75 μ (9,9π. με 56% 2π., 42% 3π., 83%β., 3,1ρ., 1,6ασ. κατά μέσο όρο στην Euroleague πέρυσι). Ο έμπειρος άσος μπορεί να «κουμπώσει» ιδανικά με τον Κέι Σι Ρίβερς και τον Θανάση Αντετοκούνμπο στο «3» αλλά και να κατέβει στο «2», αν χρειαστεί.Παράλληλα, ο 32χρονος φόργουορντ δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, αφού γνωρίζει πολύ καλά το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League, καθώς και το βάρος και τις απαιτήσεις που «κρύβει» η φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods.

Μέχρι στιγμής, ο Λοτζέσκι έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για να κλείσει το ρόστερ της νέας σεζόν και οι εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν εντός της σημερινής ημέρας (11/8). Οι δύο πλευρές δεν έχουν καταλήξει σε οριστική συμφωνία, καθώς υπάρχει μία μικρή διαφορά στο οικονομικό κομμάτι. Ο έμπειρος άσος έχει ρίξει αρκετά τις οικονομικές του απαιτήσεις, όμως ακόμα δεν υπάρχει απόλυτη σύγκλιση με την πρόταση του Παναθηναϊκού Superfoods.

Ωστόσο κεντρικό κομμάτι του deal αποτελεί η υγεία του «Λότζο», ο οποίος βρίσκεται τους τελευταίους μήνες εκτός παρκέ λόγω μίας μερικής ρήξης σε έναν μυ του ποδιού του. Οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού Superfoods προσπαθούν να διασφαλίσουν με ειδικό όρο στο συμβόλαιο του Λοτζέσκι πως ο έμπειρος άσος είναι «καθαρός» και πως έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στη συνεργασία τους. Από την πλευρά του, ο έμπειρος άσος δουλεύει εντατικά το τελευταίο διάστημα ώστε να είναι έτοιμος μέχρι τις 20 Αυγούστου, ενώ εκτιμάται πως η επιλογή του να περάσει ιατρικές εξετάσεις στη Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα δεν ήταν σωστή, καθώς δεν ήταν στο 100% της κατάστασής του.

Το deal λοιπόν ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είναι οριστικό, ωστόσο ο Λοτζέσκι είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να αποτελέσει την τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού Supefoods. Αντίθετα, η επιλογή του Μάνι Χάρις έχει υποχωρήσει και ο Αμερικανός άσος είναι πλέον η δεύτερη λύση για τους νταμπλούχους Ελλάδας, με τον Αμερικανό γκαρντ να παραμένει στο προσκήνιο όσο δεν ολοκληρώνεται η υπόθεση του Ματ Λοτζέσκι.

Είναι δεδομένο πάντως πως οι εξελίξεις θα «τρέξουν» σήμερα (11/8) και πως σύντομα ο Παναθηναικός Superfoods θα ολοκληρώσει το ρόστερ ενόψει της δύσκολης σεζόν που έρχεται.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα