Λοταρία αποδείξεων: Υποχρεωτική η δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού - Ανακοίνωση της ΑΑΔΕ


Η ΑΑΔΕ τρέχει προκειμένου να καλύψει και τα τελευταία κενά που υπάρχουν έτσι ώστε να τεθεί σε ισχύ η λοταρία αποδείξεων, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξεκινήσει - εκτός απροόπτου- στις 30 Νοεμβρίου.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων γνωστοποίησε ότι από τις 10 Νοεμβρίου 2017 είναι σε λειτουργία στο διαδικτυακό τόπο της η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών στον οποίο καταβάλλονται οι πληρωμές από

τις κάρτες μέσω των συσκευών POS.

Ένα βήμα αναγκαίο ώστε οι συναλλαγές τους να συμπεριληφθούν και στις επερχόμενες κληρώσεις του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει πρώτη κλήρωση βάσει των ηλεκτρονικών αγορών που έγιναν τον Οκτώβριο, ενώ ετοιμάζεται μια σούπερ λοταρία πριν τα Χριστούγεννα για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις του 9μήνου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τότε θα κληρωθεί ποσό 9 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ

Από τις 10 Νοεμβρίου 2017 είναι σε λειτουργία στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. η εφαρμογή δήλωσης των επαγγελματικών λογαριασμών. Η θέσπιση του επαγγελματικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να λαμβάνει πιστότερη απεικόνιση των συναλλαγών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, όπως μεταφορές πίστωσης και άμεσες χρεώσεις.

Οι πληροφορίες που παράγονται μέσω των επαγγελματικών λογαριασμών είναι απαραίτητες, έτσι ώστε να απεικονίζονται όσο πιο ορθά γίνεται οι συναλλαγές, που σχετίζονται με την κάλυψη του ποσού για την κατοχύρωση του αφορολόγητου και με τον υπολογισμό των ποσών που θα ληφθούν υπόψη στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων. Επομένως, επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τον ή τους επαγγελματικούς λογαριασμούς τους, έτσι ώστε οι συναλλαγές αυτών να συμπεριληφθούν και στις επερχόμενες κληρώσεις του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων.

Χρήσιμες πληροφορίες

Οι φορολογούμενοι θα συμμετέχουν στη λοταρία με βάση τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, καθώς και τις τραπεζικές διαδικτυακές πληρωμές (web-banking).

Ο αριθμός των λαχνών, τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

• Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
• Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
• Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
• Από 1.001 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.

Κάθε μήνα, χίλιοι τυχεροί θα λαμβάνουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Τα έπαθλα, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Keywords
Τυχαία Θέματα