Κύπρος: Συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη -Τζόναθαν Κόεν


Εξαιρετική χαρακτήρισε τη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόναθαν Κόεν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και άμυνας, η ενέργεια, το Κυπριακό, διμερή και περιφερειακά θέματα, αναφέροντας ότι υπήρξε σύμπτωση απόψεων.

Τόνισε πως η κυβέρνηση θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι

οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή ως παροχέα ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, προσέθεσε, έγινε συζήτηση για τις τριμερείς συναντήσεις Κύπρου και Ελλάδας με τον Ισραήλ, το Λίβανο, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι υπήρξε "κοινή ανάγνωση" της σημασίας που έχει η επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, σε μια εβδομάδα, κατά την οποίαν αναμένεται να συζητηθεί και το Κυπριακό.

Τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για μια νέα διάσκεψη για το Κυπριακό, ώστε αυτή να μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα