Κύπρος - Ελλάδα: Ο Σκίμπε και η ατάκα για τα... ρολόγια


Τα ρολόγια δεν γυρίζουν πίσω. Η ατάκα του Μίχαελ Σκίμπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εν όψει του Κύπρος - Ελλάδα μπορεί να αφορούσε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και το γεγονός πως δεν τον είχε καλέσει στην αποστολή της Εθνικής στα προηγούμενα ματς, ωστόσο θα μπορούσε να είναι και το... μήνυμά του εν όψει του σημερινού αγώνα στη Λευκωσία απέναντι στην Κύπρο.

Τα ρολόγια δεν γυρίζουν πίσω. Και η Εθνική ομάδα δεν μπορεί να μένει στα δύο προηγούμενα αποτελέσματα, με Εσθονία και

Βέλγιο, που την έφεραν στην τρίτη θέση. Οφείλει να πάρει το σημερινό ματς και αν τα νέα από το Βοσνία - Βέλγιο είναι θετικά, τότε να πανηγυρίσει κόντρα στο Γιβραλτάρ την Τετάρτη την πρόκρισή της στα μπαράζ για το Μουντιάλ.

«Πάντοτε εξαρτιόμαστε από την δική μας απόδοση. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδό μας και πρέπει να κάνουμε την ζωή των Κυπρίων δύσκολη για να κερδίσουμε. Είναι ωραίο που υπάρχει ένα είδος αδελφοκτόνου αγώνα και είμαι βέβαιος ότι και οι δύο ομάδες θα έχουν υψηλό κίνητρο για να κερδίσουν. Είμαι χαρούμενος που αύριο θα είμαστε μπροστά σε ένα ελληνικό κοινό», ανέφερε ο Γερμανός προπονητής, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του αγώνα.

Για το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική για να μην πάθει ότι και η Βοσνία που γκέλαρε στην Κύπρο, ο Σκίμπε ανέφερε. «Πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην Κύπρο. Δεν ήταν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο με την Βοσνία καλή, αλλά και στο πρώτο. Και στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα ήταν στενό το αποτέλεσμα. Πρέπει να κρατήσουμε σταθερή την αμυντική μας συμπεριφορά και να παίξουμε με θάρρος και πίεση μπροστά. Είμαστε στο τέλος των προκριματικών και πρέπει να παίρνουμε τους βαθμούς».

Για το αν καλούσε τον Χριστοδουλόπουλο, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τα ρολόγια πίσω δυστυχώς. Θέλαμε να παίξουμε μια ομάδα που ήταν ήδη δρομολογημένη σε παιχνίδι. Πέτυχε πολλά γκολ με τον σύλλογο του, κάτι που με χαροποίησε και ελπίζω ότι αυτός και οι υπόλοιποι θα κάνουν την δουλειά τους σωστά».

Εκτός του Λάζαρου, ο Σκίμπε μίλησε και για τον Σταφυλίδη, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα τον ξεκινήσει στο ματς: «Είμαι ικανοποιημένος που μπορεί να παίξει σε όλες αυτές τις θέσεις. Αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα της ομάδας. Τολμηρός αποφασιστικός έχει πολλές τεχνικές ικανότητες στη πάσα στην προώθηση και είναι σημαντικός για την ομάδα. Τον έχω στα σχέδια μου για να παίξει».

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ

Θα παίξει ρόλο η... Βοσνία

Το Βοσνία - Βέλγιο θα διεξαχθεί νωρίτερα από το Κύπρος - Ελλάδα και οι διεθνείς θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ γνωρίζοντας το αποτέλεσμα. Κι αν οι Βόσνιοι δεν έχουν κερδίσει, τότε θα έχουν μια χρυσή ευκαιρία που δεν θα πρέπει να την αφήσουν να πάει χαμένη.

Ο Κώστας Σταφυλίδης δεν... κρύφτηκε και παραδέχτηκε πως το αποτέλεσμα της Βοσνίας θα παίξει ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας. «Σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε αν η Βοσνία έχει χάσει βαθμούς όμως εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας για τους τρεις βαθμούς ό,τι και να γίνει. Σίγουρα όμως θα παίξει μεγάλο ρόλο στη ψυχολογία μας».
Επιπλέον, ο Σταφυλίδης ξεκαθάρισε πως η Κύπρος δεν πρόκειται να εμφανιστεί αδιάφορη, αφού ακόμα έχει ελπίδες, ενώ για την ψυχολογία της Εθνικής, είπε. «Η ομάδα έχει ετοιμαστεί πολύ καλά και για τα δυο παιχνίδια. Στόχος μας είναι οι έξι βαθμοί που πρέπει να τους πάρουμε αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες. Ξεκινούμε από αύριο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως έχουμε δει. Ελπίζω στο τέλος να τα καταφέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα