Κυριάκος: Κυπριακό και οικονομία στα ραντεβού με Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη

09:04 4/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Νέο κύκλο συναντήσεων με τα ιστορικά και κορυφαία στελέχη της ΝΔ , προγραμματίζει για τις επόμενες ημέρες ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς θέλει να κρατά ανοιχτούς διαύλους με όλους, ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων στην οικονομία, το Κυπριακό και το προσφυγικό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επιστρέφει αύριο, από τις ολιγοήμερες διακοπές που έκανε με την οικογένεια του στο Πήλιο, θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τους πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Καραμανλή

και Σαμάρα και πιθανώς και με τον κ. Β. Μεϊμαράκη.

Στην ατζέντα θα είναι το Κυπριακό (την Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερωθεί από τον κ. Τσίπρα για όλα τα δεδομένα ) , η οικονομία καθώς αναμένονται δυο κρίσιμες συνεδριάσεις του Εuro Working Group στις 12 του μηνός και του Eurogroup στις 26, όπως και το προσφυγικό. Ο πρόεδρος της ΝΔ συνδέει όλα αυτά τα γεγονότα με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και θα ζητήσει τις εκτιμήσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι ο κ. Τσιπρας δεν θα αντέξει πολιτικά και πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία. Θεωρεί εγκληματική την διαχείριση της κυβέρνησης στο οικονομικό πεδίο αλλά και στο προσφυγικό, ενώ για το Κυπριακό ταυτίζεται πλήρως με την άποψη του κ. Μητσοτάκη πως ο κυπριακός λαός θα πρέπει να αποφασίσει κυρίαρχα για το μέλλον του.

Ο κ. Καραμανλής από την πλευρά του, εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός ως προς το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία και δεν αποκλείει ο κ. Τσίπρας να αντέξει - πολιτικά και κοινοβουλευτικά - και σε αυτή την φάση. Εάν χρειαστούν νέα μέτρα, ο πρώην πρωθυπουργός πιθανολογεί πως η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα τα "περάσει" χωρίς απώλειες από την Βουλή, αλλά επιμένει ότι με αυτή την "συνταγή" που σήμερα ακολουθείται , η χώρα δεν πρόκειται να βγει ποτέ από το τέλμα. Για το Κυπριακό , πιστεύει πως η ΝΔ πρέπει να έχει την ίδια στάση που υιοθέτησε και ο ίδιος όταν η πρόταση αφορούσε το σχέδιο Ανάν και να περιμένει τις αποφάσεις της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμά πως ο κ. Τσίπρας μπορεί -υπό συνθήκες - να ρισκάρει τις εκλογές , αλλά αυτή -τονίζει στους συνεργάτες του - θα είναι η ύστατη επιλογή του. Αντιλαμβάνεται ότι ο πρωθυπουργός και το στενό του επιτελείο θέλουν να παραμείνουν με οποίο κόστος στην εξουσία, θα επιχειρήσουν να περάσουν "τον κάβο" μη νομοθετώντας τώρα νέα μέτρα και να προβάλουν μια επίπλαστη αισιοδοξία για να κρατηθούν όσο πιο "πάνω" μπορούν στις δημοσκοπήσεις.

Μετά το τέλος του γύρου επαφών με τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα, κάτι που θα γίνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Σε αυτή την συνεδρίαση θα δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής του τακτικής, επιμένοντας στην ανάγκη διενέργειας πρόωρων εκλογών και στην υιοθέτηση ενός διαφορετικού μείγματος οικονομικής πολιτικής. Ακόμα, θα θέσει στο "στόχαστρο" του, προσωπικά τον κ. Τσίπρα , τον οποίο και θα κατηγορήσει για λαϊκισμό, τυχοδιωκτική πολιτική και εμπαιγμό του ελληνικού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα