Κλάους Ρέγκλινγκ: Παρεμβάσεις στο χρέος αν κριθούν αναγκαίες


Όπως αναφέρει το nikkei.com, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, αποσαφήνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή μέτρων ελάφρυνσης του χρέους είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ επανέλαβε ότι οι παρεμβάσεις στο χρέος θα γίνουν αν κριθούν αναγκαίες, συμπληρώνοντας όμως ότι ήδη έχει ξεκινήσει η τεχνική προετοιμασία για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία θα γίνει αφού ολοκληρωθεί

το πρόγραμμα στήριξης.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι, "το τεχνικό έργο έχει αρχίσει ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα". Μάλιστα έκανε λόγο ότι οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος επικεντρώνονται στον μηχανισμό που θα συνδέει την αποπληρωμή του με τον ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας, στο πλαίσιο που όρισε η πρόταση της Γαλλίας.
Επίσης ο επικεφαλής του ESM αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει "κούρεμα" στο ελληνικό χρέος που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές.

Τέλος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι "η ανταγωνιστικότητα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και οι εξαγωγές έχουν θετική επίδραση στον προϋπολογισμό", συμπληρώνοντας ότι "πλέον ο στόχος είναι να ενδυναμώσουμε τις αναπτυξιακές πιθανότητες της Ελλάδας".

Keywords
Τυχαία Θέματα