Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα


Ανοιχτά θα είναι τα περισσότερα καταστήματα στην Κεντρική Αγορά του Καταναλωτή στο Ρέντη (ΟΚΑΑ), καθώς και η κεντρική ιχθυαγορά στην Βαρβάκειο αγορά σήμερα, Καθαρά Δευτέρα έως το μεσημέρι, ώστε να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.

Ανοιχτά θα είναι σήμερα, Καθαρά Δευτέρα , 19 Φεβρουαρίου και τα ιχθυοπωλεία, οι φούρνοι

και τα μίνι μάρκετ ενώ θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές, όπως ανακοίνωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

Από τη μεριά της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με ανακοίνωση προς τις ομοσπονδίες και τα μέλη της, σημειώνει ότι η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές- υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία εάν η επιχείρησή του θα λειτουργήσει ή όχι.

Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους.


Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, να σημειωθεί ότι οι μεγάλες αλυσίδες δεν κρατούν ενιαία στάση.

Κάποιες αλυσίδες θα κλείσουν όλα τους τα καταστήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά κάποιες άλλες επιλέγουν να λειτουργήσουν κάποια αποκεντρωμένα καταστήματα, έξω από πόλεις, κυρίως στην Αττική και επαρχιακές πόλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα