Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο-σκούπα για πτωχευτικό, πλαστικό χρήμα και αδήλωτα εισοδήματα


Λίγες ώρες προτού ξεκινήσουν πάλι τα Hilton Groups, όπου θα τεθούν επθ τάπητος οι ανοιχτοί "λογαριασμοί" Αθήνας και δανειστών, ήτοι τα "καυτά" εργασιακά και το δημοσιονομικό του 2018, η κυβέρνηση κατέθεσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ και του υπουγείου Δικαιοσύνης, στο οποίο περιλαμβάνονται

οι... επίμαχες διατάξεις για την αναμόρφωστου πτωχευτικού κώδικα των επιχειρήσεων, το πλαστικό χρήμα και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπονται ακόμη ρυθμίσεις, που αφόρουν τη διοικητική Δικαιοσύνη, καθώς και ρυθμίσεις για την κινητικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτό όμως που αξίζει να επισημανθεί, είναι ότι στο νομοσχέδιο-σκούπα δεν υπάρχει ούτε καν αστερίσκος για τον ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, όπως είχε ο πρωθυπουργός προαναγγείλει.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, σε σχέση με τον πτωχευτικό κώδικα, προβλέπονται αφενός διαδικασίες εξπρές και αφετέρου ενίσχυση της εξυγιαντικής διασικασίας των βιώσιμων επιχειρήσεων. Προβλέπεται ακόμη και διορισμός διαμεσολαβητή ή ειδικού συμβούλου.

Ακόμη, το ΥΠΟΙΚ ανοίγει παράθυρο στην αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων μέχρι 31.05.2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα