Καταλονία: "Βούλιαξε" από τους διαδηλωτές - 300.000 άνθρωποι στους δρόμους (vid)


Περισσότεροι από 300.000 διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης νωρίτερα σήμερα για να φωνάξουν υπέρ της ανεξαρτησίας στην Καταλονία. Η λειτουργία του μετρό στη Βαρκελώνη διακόπηκε και οι δρόμοι πλημμύρισαν σήμερα με διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας, μετά τα βίαια επεισόδια της περασμένης Κυριακής που σημάδεψαν το δημοψήφισμα

στην Καταλονία.

Σε ολόκληρη την περιφέρεια πραγματοποιήθηκαν σήμερα μαζικές διαδηλώσεις, με τους Καταλανούς να υψώνουν τη φωνή τους διαμαρτυρόμενοι για την ωμή βία που χρησιμοποίησε η Μαδρίτη ώστε να αποτρέψει το δημοψήφισμα.

Οι κινητοποιήσεις σημειώθηκαν μετά το κάλεσμα για γενική απεργία που απηύθυναν οργανώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας και σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Υπολογίζεται ότι στις σημερινές κινητοποιήσεις έλαβαν μέρος χιλιάδες πολίτες, όχι μόνο στη Βαρκελώνη (πρωτεύουσα της Καταλονίας) αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια. Μόνο στη Βαρκελώνη συμμετείχαν στην κεντρική πορεία πάνω από 300.000 δήλωσε σήμερα η καταλανική αστυνομία.

Η ατμόσφαιρα στην Καταλονία παραμένει εκρηκτική μετά την περασμένη Κυριακή, με την Ισπανία να βιώνει την πιο έντονη πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε ότι το δημοψήφισμα (στο οποίο το 90% των ψήφων ήταν υπέρ της απόσχισης) είναι έγκυρο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες η περιφέρεια να προβεί σε διακήρυξη της ανεξαρτησίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα