Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασαν ότι κυβερνούν 3 χρόνια


Νομίζουν ότι πρώτο μέλημα, προτεραιότητα και πρώτος στόχος είναι το αριστερό αποτύπωμα και όχι το συμφέρον του λαού σε συγκεκριμένες ιστορικές και οικονομικές συνθήκες.

Να για παράδειγμα οι "53" είναι επιφυλακτικοί για τις συνεργασίες στους Δήμους, γιατί δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με νυν ή πρώην δημάρχους οι οποίοι έχουν ασπαστεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Και αναρωτιέται κανείς ειδικά για τους δημάρχους (όχι για την κεντρική πολιτική σκηνή) το κριτήριο είναι αν έχουν αριστερό αποτύπωμα οι ιδέες τους ή αν είναι επιτυχημένοι δήμαρχοι, αν έχουν κάνει έργο και βελτίωσαν

τη ζωή των συμπολιτών τους.

Η προσέγγιση αυτή μου θυμίζει εκείνη ενός άλλου κόμματος της Αριστεράς, που στη δεκαετία του 1980 υποστήριζε με φανατισμό, πως οι Δήμοι είναι για να ασκούν πολιτική και όχι για να μαζεύουν τα σκουπίδια.

Ε, λοιπόν κύριοι της ομάδας των "53", οι πολίτες έχουν ανάγκη από δημάρχους με όραμα για την πόλη τους, με έργο που υπηρετεί το όραμά τους και πράξεις που κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

Αυτό θα έπρεπε να είναι το κριτήριο για συνεργασίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι αν έχουν ασπαστεί νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Για να μην σας θυμίσω τη ρήση του Τενγκ Χσιάο Πινγκ "άσπρη ή μαύρη γάτα σημασία έχει να πιάνει ποντίκια".

Και να ξέρετε οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στον δήμαρχο με πολύ ισχυρό αριστερό αποτύπωμα, που δεν μαζεύει τα σκουπίδια στην ώρα του, που οι κηπουροί του δεν φροντίζουν τα δέντρα, τα παρτέρια και τα πάρκα (όπου υπάρχουν), που δεν προωθούν την ψηφιακή τεχνολογία η οποία κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη. Για το τελευταίο ρωτήστε ειδικά του πολίτες των Τρικάλων για να σας πουν τη γνώμη τους για τους δημάρχους, που έκαναν την πόλη τους πρότυπο ψηφιακά όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά ακόμα και για την Ευρώπη.

Κύριοι οφείλετε να καταλάβετε ότι οι πολίτες θέλουν δήμαρχο που θα φροντίζει την πόλη τους και θα βελτιώνει την καθημερινότητά τους καθημερινά και όχι δήμαρχο που θα πολιτικολογεί αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την τύχη της πόλης.

Δεν ξέρω τι αποτύπωμα θα δώσετε στην άποψη αυτή, αλλά καλό είναι να αντιληφθείτε ότι οι πολίτες το βαθμολογούν με πολύ ψηλό βαθμό.

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη

Keywords
Τυχαία Θέματα