Κανένα βήμα προόδου στη διαπραγμάτευση - υπάρχουν μεγάλες διαφορές

19:48 4/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Πιο συγκεκριμένα, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω τεκμηρίωση από τα τεχνικά κλιμάκια για όλα τα «ανοιχτά» μέτωπα.

Κανένα, μα κανένα, θέμα από αυτά που συζητούν μέχρι σήμερα οι δύο διαπραγματευτικές ομάδες δεν έχει κλείσει μέχρι αυτή την στιγμή. Δεν εμφανίζει καν βελτίωση.

Ένας βασικός πονοκέφαλος είναι τα λεγόμενα αντίμετρα, τα οποία η πλευρά των δανειστών τα αντιλαμβάνονται περισσότερο ως αναπτυξιακά κίνητρα παρά ο,τιδήποτε άλλο. Κίνητρα προς επιχειρήσεις.

Όσον αφορά στο κενό του 2018, η εκτίμηση του ίδιου κυβερνητικού

αξιωματούχου ότι αυτή η διαφορά θα «σβήσει» ενώ παρά τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων το ΔΝΤ ζήτησε την πρόωρη μείωση των συντάξεων (δηλαδή από το 2018) ο ίδιος αξιωματούχος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η κυβέρνηση μετακινήθηκε από τη θέση της για συνολική λύση. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα πρώτα, κλείνοντας έτσι και την αξιολόγηση, και μετά, σε δεύτερο χρόνο, να συμφωνήσουν όλα τα μέρη στα πρωτογενή πλεονάσματα και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, η πρώτη αναφορικά με τα εργασιακά και καλώς εχόντων των πραγμάτων τη Δευτέρα θα γίνει ακόμη μία για τα δημοσιονομικά σε επίπεδο επικεφαλής και υπουργών προκειμένου να εκτιμηθεί αν υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα